Szardínia nászút

Mézeshetek Szardínián

Petrei Emese

Petrei Emese

helyi idegenvezető

Mobil: +39 348 9036190
Tel./Fax: +39 070 2340271
E-mail: emesepetrei@tiscali.it

Szardínia nászút: 10 ok amiért, Szardínia a tökéletes nászút helyszíne!

Szardínia nászút, minden egy helyen, a legjobb helyen

1. fehér és rózsaszín homokos tengerpartok
2. smaragdzöld, szélcsendes lagúnák
3. türkizkék tenger
4. érintetlen, vadregényes partok
5. romantikus, meghitt öblök
6. kristálytiszta vizű tenger
7. tömegturizmustól mentes strandok
8. megfizethető árak
9. méltán híres olasz vendégszeretet
10. csendes, napos partok

Hihetetlen, de ez mind egy helyen megtalálható, Olaszország egyik mesés szigetén Szardínián.

Töltse ki az űrlapot és rögtön olvasható a Szardínia Kisokos

Jelentkezésével elfogadja az adatkezelési tájékoztatót. Adatait bizalmasan kezeljük, nem adjuk ki harmadik fél számára.

Hozzájárulok, hogy a szardini-szallas.hu számomra e-mailt küldjön.
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.

Laura és Roli képes Szardínia nászút élménybeszámoló, akik Szardínián tartották az esküvőjüket

A képeket Katona Tamás készítette

Németh Gabriella legszebb napja, Szardínia nászút élménybeszámoló

Én is mindenkinek tudom ajánlani Szardínát, azon belül is a Tanka Village szállodát, nyolcad magammal voltam ott júliusban ill. ott tartottuk meg párommal az esküvőnket!!!!

Szardíniának csodálatos a természeti adottsága, ilyen gyönyörű tengerrel még nem nagyon találkoztam, az emberek nagyon kedvesek és szeretik a túristákat!

A szállodával is nagyon meg voltunk elégedve (biztos, hogy még vissza fogunk térni oda), ilyen tisztaságot talán még soha sehol nem tapasztaltam, a személyzet kedves, minden problémát nagyon rugalmasan kezelnek, itt az ember tényleg azt érzi, hogy ők vannak az turistákért és nem fordítva, amit mostanában mindenhol tapasztalok!!!

Az ételek finomak és hatalmas a választék, jó pár kilót felszedtünk mire hazaértünk! A szállodán belüli kártyás rendszer lehetővé teszi, hogy ne kelljen állandóan a pénztárcánkat magunkkal hurcolni mindenhova, még a közértbe is lehet vele fizetni, nem beszélve arról,hogy nem kényszerítenek rá, arra, hogy a bárban vásároljunk dupla annyiért!!

Az esküvő megszervezéséért külön köszönet Petrei Emesének aki nagyon sokat segített, hogy ilyen klasszul sikerüljön.

A tengeren a helyi tiszteletes csónakjában áldotta meg a frigyünket ill. a víz alatt 3 méterrel található Madonna szobor áldását kérve a házasságunkra.
Nagyon izgalmas és romantikus volt a szertartás. Ezek után a szállodától megrendelt ( hozzáteszem ilyet még soha nem kért tőlük senki) koktélparty következett, amit a szálloda strandján a homokban rendeztek be részünkre, ezt nem részletezném, inkább tekintsék meg az erről készült képeket, mi mikor megláttuk, könnybe lábadt a szemünk!!!!:))))))

Mónika és Roland fantasztikus nászútja, Szardínia nászút élménybeszámoló

Nászutunk helyszínéül a csodálatos Szardíniát választottuk. Szeptember 13-án indultunk. Autóval utaztunk a szigetre. Előtte egy napot töltöttünk Velencében, illetve 3 napot Toszkánában. A tranzitszállások kiválasztásában és lefoglalásában is nagy segítségünkre volt Emese, sokat leveleztünk.

Mindegyik szállással nagyon meg voltunk elégedve.

Szeptember 17-én megérkeztünk komppal a szigetre, majd az autópályán mentünk le a déli részre. Ahogy Cagliarinál letértünk az autópályáról, és rátértünk az útra Villasimius felé, csak ámultunk, hogy mennyire más világba csöppentünk. Sokat olvastunk róla, és nézegettünk már előtte képeket, de ott lenni igazán különleges élmény. Kacskaringós út vezettet Villasimiusba, végig panorámával a tengerre, a másik oldalon, a hegyoldalon meg sok-sok fügekaktusz, kisebb bokrok, vöröses talaj, és lekerekített sziklák jellemzik a tájat. Annyira egyedi a táj, hogy nem is tudnám máshoz hasonlítani.

A Tanka Village Resort Hotelben volt a szállásunk.

A szálloda elképesztő. Casbach Superior típusú szobánk volt, ami a szállodakoplexum központi részén helyezkedett el. A szoba nagyon szép volt, tiszta és igényesen berendezett. A személyzet kedves volt. A tengerpart csodaszép. Világoskék színű tenger, fehér homok, és gömbölyű sziklák a vízben. Készítettem képeket, de szeretném megjegyezni, hogy a valóságban még szebb, mint a képeken. Minden nap elsétáltunk a tengerparton Szardínia híres Porto Giunco partjára, ami a szállodánktól kb 200 méterre volt.

A vacsora nagyon elegáns és bőséges volt a szállodában.

Első este egy hölgy kísért az asztalunkhoz. Majd ez volt végig a mi asztalunk. Külön-külön volt hatalmas svédasztal az előételeknek, a halaknak és sülteknek, a tésztáknak, illetve a desszerteknek is. Fantasztikusan finomakat ettünk és ittunk. Nagyon megszerettük a szárd, illetve olasz ételeket és borokat.

Tetszett a szállodában, hogy minden korosztály megtalálhatta a kedvére való kikapcsolódást. Esténként volt több helyszínen zenés program, más-más stílusú zenékkel. Nekünk a kedvenc helyünk egy szabadtéri bár volt, ahol egy szintetizátoros játszott olasz slágereket.

Otthon elterveztünk egy pár kirándulást különböző tengerpartokra, és a sziget belső részére is, de mi annyira meg voltunk elégedve a szállodánknál lévő partszakasszal, hogy eldöntöttük, hogy nem szeretnénk a nászutunkat az autóban tölteni, így átértékeltük a kirándulásokat. Ahová elmentünk az két fakultatív program volt Emese szervezésével.

Az egyik egy vitorlás hajókirándulás volt Cavoli szigetére, illetve Punta Molentis gyönyörű partjára.

A hajóskapitány eljött értünk a szállodába, és terepjárójával kivitt a kikötőbe. Első utunk a Punta Molentis strandjához vezetett. Gyönyörű part, szintén fehér homokkal, gyönyörű öbölben. Úgy gondolom, hogy Szardínia verhetetlen Európában a tengerpartokat illetően. Tényleg az egyik part szebb, mint a másik. Egy óra strandolás után visszaszálltunk a hajóra, ahol a kapitány készített ebédet nekünk, ami nagyon finom tészta volt, előtte előételnek fantasztikus szárd szalámi, és desszertnek ittunk egy helyi likőrt, Mirtuszt. Nagyon kellemes kis ebéd volt.

Ezután továbbhajóztunk a Cavoli szigetére. Ez egy kis lakatlan sziget. A sziget legmagasabb pontján egy régi világítótorony áll. Ide felsétáltunk, és a hajóskapitány sok érdekes dolgot elmondott a szigetről, illetve Villasimiusról, és a környékéről angolul. Egy élmény volt hallgatni őt. Majd visszasétáltunk a partra, és kicsit búvárkodtunk, búvárszemüveggel, és pipával. A férjem hozott fel pár kagylót nekem. Majd visszahajóztunk a kikötőbe.

A másik fakultatív programunk a szárd est volt.

Ezt megnyertük a Sardynia travel jóvoltából. A szárd est egy fantasztikus élmény volt, az biztos, hogy e nélkül szegényebbek lennénk. Az egész nászúton bár csodás volt minden, ez tetszett nekünk a legjobban. Kicsit korán értünk a kis falucskába, ahol a Professzor Atzori lakik. Megkerestük a házat majd sétáltunk egyet a bájos faluban.
A professzorhoz mi érkeztünk elsőként. Ahogy beléptünk a nagykapun, minden túlzás nélkül, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A kapuban ágak hevertek a földön, aminek kellemes illata volt. A professzor fogadott minket, és rögtön megkínált egy likőrrel, majd odakísért az asztalunkhoz. Nagyon megható volt, hiszen a főasztalt kaptuk, ahol csak ketten ültünk és gyönyörűen volt megterítve. Az udvar egyik oldalán asztalok, középen volt a tánctér. Az udvar fölülről át van szőve növényzettel, ami rendkívül különlegessé teszi a helyet.

Majd kezdetét vette a 7 fogásos vacsora.

Közben folyamatosan játszottak különböző hangszereken. Minden fogás előtt körbe mutatták az ételt mindenkinek, mielőtt felszolgálták. A vacsora fantasztikus volt, nagyon finom volt minden, a felszolgálók kifejezetten aranyosak, közvetlenek voltak, viccelődtek. A vacsora közben, illetve utána szárd táncokat adtak elő, és szárd dalokat énekeltek. Igazán jól éreztük magunkat a szárd esten!

Ezúton is szeretnénk megköszönni Emesének! 

A Tanka Village Resort Hotel Villasimius mellett helyezkedik el. Innen minden nap bementünk a faluba sétálni, beültünk egy-egy helyre. A szálloda vendégeit egy kis vonat szállítja óránként a faluba, és vissza. Ez is nagyon aranyos szolgáltatás a szálloda részéről. A falu hangulatos, bájos hely.

Nagyon szép élményekkel tértünk haza. Összefoglalva igazán különleges nászutunk volt. Köszönjük szépen Emesének a sok levélváltást és a pontos, profi szervezést. Egyszer visszatérünk:

Üdvözlettel: Bugyi Roland és Bugyiné Tankó Mónika

További Szardínia élménybeszámolók

Most hajókirándulást, városnézést, szárdestet nyerhet!!! Részletek itt!