Szardínia Hajókirándulások


 Most hajókirándulást, városnézést, szárdestet nyerhet!!! Részletek itt!


A szállást nálunk foglaló vendégek részére plusz szolgáltatásként a sziget minden pontján egynapos hajókirándulásokat szervezünk!


Tengeri kiruccanás Agostino kapitánnyal


A La Maddalena Nemzeti Park természeti szépségének köszönhetően népszerű úticél a Szardíniát felkereső utazóközönség körében. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a szigetcsoport lenyűgöző látványa, szárazföldi és tengeri élővilága egyedülálló élményt nyújt a Szardínián töltendő nyaralás alatt.

A park felfedezéséhez örömmel ajánlom Agostino kapitány vitorlás körutait, akinek – igény esetén – magyar felesége is részt vesz a kiránduláson, hogy a nyelv ne képezzen akadályt a különleges tengeri kaland során. Agostino Európa legszebb tengervizein hajózva, a csodálatos rózsaszín homokú partjairól híres Budelli-sziget, Spargi, Santa Maria és Caprera szigetei között navigálva szívesen mesél a hely történelméről. Eközben ügyel arra is, hogy vendégei minden szempontból jól érezzék magukat. Az árak magukban foglalják a tengeri ételkülönségekből álló ízeltes ebédet. A nap folyamán pedig egy kellemes tengervízi mártózásra is sor kerül.

A vitorlástúrán kívül továbbá lehetőség van vezetővel bérelhető, nyolc méteres, tizenkét személyes motoros gumicsónakkal körbejárni a környező tengert.

2018-tól új szolgáltatásként kisebb katamarános körutakat is lehet tenni:

– a Marinella-öbölből Mortorióig napi két alkalommal 4 órás minitúra várja az érdeklődőket aperitiffel a fedélzeten,

– a természetes közegükben szabadon úszkáló delfinekre kíváncsi vendégek pedig a Marinella-öböl és a Figari-fok között katamarános tengeri kiránduláson vehetnek részt.

Képek Szardínia szigetéről, tengeri kiruccanás Agostino kapitány vitorlásával


Delfines hajókirándulás és horgászturizmus 


Ki szeretne részt venni egy felejthetetlen delfines kiránduláson és tengeri horgászaton?

Golfo Aranci kikötőjéből ezt megteheted, sőt ha legalább szállásodat nálunk foglalod, további szolgáltatásként be is jelentünk előzetesen egy ilyen fantasztikus programra.

Vendégeinket két kedves hajóskapitány ismerősünk, Franco és Marco, vezeti be a tenger csodálatos világába hosszabb-rövidebb hajókirándulásokkal, melyek keretében a gyermekes családok vagy kisebb csoportok a fodrozódó hullámok közt akár vígan ugrándozó, játszadozó delfineket is megfigyelhetnek természetes közegükben.
Kapitányaink közül az egyik egy közvetlen természetű, igazi halász, aki halászhajójával viszi fürdőzéssel és halászattal egybekötött tengeri túrára vendégeit, majd a halászzsákmányból ízletes ebédet, ill. vacsorát is készít a vele túrázóknak.

Másik kapitányunk egy elegáns motoros yachttal kihajózva mutatja be a szárd tenger gyönyörű környezetét és élővilágát, a fedélzeten romantikus pezsgős koccintással az alkonyat narancsos, vöröslő színeivel a háttérben.

Képek Szardínia szigetéről, Delfines hajókirándulás és horgászturizmus


Északi part – Maddalena szigetek


Az 5 nagyobb szigetből álló Maddalena szigetcsoport Szardínia észak-keleti részén fekszik. Részét képezi a Caprera sziget, ahol Garibaldi élete utolsó éveit töltötte, valamint a Spiaggia Rosa, a rózsaszin part – amely nevét a világon egyedülálló rózsaszín homokjának köszönhet.

 • Indulás: 9.15-kor motoros sétahajóval Santa Teresa di Gallura kikötőjéből.
 • Utunk során megismerjük a Földközi-tenger híres és védett Tengeri Nemzeti Parkját, a Maddalena-szigetcsoportot, fürdéssel, búvárkodással egybekötve.
 • Ebéd a fedélzeten (kifőtt tészta tenger gyümölcseivel, szárd sajtok, kenyér).
 • Rövid séta a Maddalena-sziget központjában.
 • Visszatérés a kikötőbe: 17 órakor.A hajó fedélzetén italokat arusító büffé, Wc, fedett ponyvás rész is található.

Képek Szardínia szigetéről, a Maddalena szigetcsoportról


Északi part – Alghero körül


Kék ég, ragyogó napsütés, kristályosan csillogó tenger. Sziklás és homokos partok egymás mellett, a tenger színe a kék és a türkiz között váltakozik.

 • Kirándulásaink reggel 9:00 órakor indulnak.
 • A parthoz közel haladva érintünk néhány strandot (Bombarde, Lazzaretto) majd Capo Caccia felé indulunk.
 • Kikötünk egy öbölben így lehetőség adódik a fürdőzésre ill. korállzátonyok megtekintésére.
 • Ebéd a fedélzeten a tenger gyümölcseiből, tipikus helyi ételekkel.
 • Délután visszatérés a kikötőbe.
  Igény esetén más útvonal is választható.

Képek Szardínia városáról, hajókirándulás Alghero partjai mentén


Keleti part – Orosei öböl


Szardínia legszebb partjai csak hajóval járhatóak be. Erre a legjobb megoldás ha részt veszünk egy komplett, egész napos hajókiránduláson.
Sergio hajója tökéletes választás, ha egyszerre akarunk a legszebb partokon fürdeni, finom, friss ételeket (szárd tészta, halak, rákok, kagylók, polipok…) enni és a legtöbbet megtudni a környék nevezetességeiről.

Képek Orosei öböl – Szardínia sziget


Déli part – Villasimius, Cavoli sziget, Punta Molentis


A Matilda hajóval egy nagyszerű kirándulást tehetünk Villasimiusból.
Első megállóhely a kis lakatlan Cavoli sziget, amelynek gyönyörű öbleiben meg is mártózhatunk.
Érdemes snorkelling felszerelést vinni!
A hajón frissen elkészített ebéd elfogyasztása után tovább indulunk a karibi szépségű Punta Molentis öbölbe, itt szintén strandolhatunk.

A hajó délelőtt 10 óra körül indul és 17 órára ér vissza Villasimius kikötőjébe.

Képek Szardínia sziget, Déli part – Villasimius, Cavoli sziget, Punta Molentis