Szardínia nyaralás


Szardínia üdülővárosainak rövid ismertetője

Szardínia egyik legkedveltebb városa, a sziget észak-nyugati oldalán fekszik. Az 5 km hosszú partszakasz mentén homokos és sziklás strandok váltják egymást. A smaragdzöld színű vízben pompázó sötét- vörös koralltelepek a búvárok paradicsoma. A város régi épületei híven őrzik a katalán, majd spanyol uralom emlékeit, de a katalán hatás az idősebb emberek dialektusán és a város éttermein is érződik. A katalán vendégszeretet mindenkit hosszabb maradásra ösztönöz. A kikötőből szép hajókirándulást tehetünk a Capo Caccia hegyszirthez (gépkocsival is megközelíthető), valamint a világhírű Grotte di Nettuno cseppkőbarlanghoz (megközelíthető hajóval vagy gyalog).

Smaragdpart ( Costa Smeralda)

Szardínia világhírű, 55 km hosszan elterülő, partszakasza, a sziget észak-keleti részén fekszik Olbia és Palau között. Nevét – Smaragdpart – a tenger gyönyörű színéről kapta. E tájon utazva csodálatos kép tárul a turista szeme elé. Kristálytiszta, smaragdzöld tengervíz, luxus szállodák, háttérben a Maddelena-szigetcsoporttal. A környéken rendszeresen megfordulnak előkelő és híres emberek. Mai arculatát Aga Khán izmaelita hercegnek köszönheti,aki a 60-as evekben felfedezte az addig kevéssé ismert területet és oly módon alakították mára felkapott üdülőhellyé, hogy közben megőrizték a természet eredeti szépségét és a táj jellegét.Két központja, Baia Sardinia és Porto Cervo, az elegáns, hangulatos vitorlás és yachtkikötő. A tengerpart hófehér homokkal és gránitsziklákkal egészíti ki a képet.

Isola Rossa

A sziget északi partján fekszik Isola Rossa. A hajdani halászfalu mára kedvelt üdülőhellyé vált, melyet változatos parszakaszának köszönhet.Homokos öblök, vörös gránitsziklás partok vátják egymást, melyet smaragdzöld tenger övez. Az üdülőhely igen kedvelt a búvárok körében. A város fekvése ideális a sziget északi részén fekvő jelentős városok -Alghero, Castelsardo, Palau, valamint a közeli Korzika felfedezésére.

Olbia

Szardínia egyik legjelentősebb városa.A környékén elterülő üdülőhelyek remek kikapcsolódást kínálnak. Golfo Aranci, a Sardinia Ferries kikötője kis település szép környezetben, bárokkal,pizzériákkal, éttermekkel. Az Olbiától 30 km-re délre található San Teodoro kedvelt nyaralóközpont idilli kis öblökkel és finom fehér homokos strandokkal, ahol számos vízisport kipróbálására nyílik lehetőség.

Castelsardo

Kivételes fekvésű település a sziget északi részének közepén. A tenger fölé magasodó sziklaszirten épült óváros szűk kis utcáival rendkívül romantikus hangulatú. Bár nem itt a legszebbek a strandok, de fentről a panoráma lenyűgöző és ideális kiindulópont az északi partszakasz felfedezéséhez.

Palau egy hangulatos és mozgalmas kikötőváros,ahonnan naponta többször is indulnak komphajók a Maddalena-szigetekre. A festői szigetcsoport 15 perc alatt érhető el és különleges öblökkel várja az ide érkezőket. A szigetet egy földnyelv köti össze a szomszédos Caprera szigettel, ahol érdemes ellátogatni Garibaldi- házaba.mely ma muzeumkent mukodik .Palaunál homokos, granitköves partok várják a nyaralókat és itt található Szardínia egyik híres,természetes gránit “szobra”, egy óriási medve, a Capo d’Orso mely felulrol nezve uralja a tengert.

Villasimius

A mediterrán térség egyik gyöngyszeme, szépsége a Costa Smeraldaval vetekszik. A település Cagliari kikötőjétől es a reptértől 60 percre fekszik. Kis strandok és festői öblök váltakoznak az egyedülállóan fehér homokú tengerparton, szélformázta bizarr formájú gránitkövek teszik igazi különlegességgé a vidéket. A vízi sportok kedvelői búvárklubot is találnak. Villasimiusból hangulatos hajókirándulások tehetők a közeli lakatlan szigetekre egy hagyományos favitorlással.

Santa Margherita di Pula

Nyüzsgő üdülőhely Szardínia délnyugati részén, 35 km-re a fővárostól, Cagliaritól. Hosszú, homokos strandok, fantasztikus alakú tengeri sziklák jellemzik ezt a partszakaszt. A faluban számos étterem, üzlet, szórakozási lehetőség várja az utasokat. A közelben fekszik Nora, az egykori föníciai –romai település, itt található Szardínia legnagyobb ókori, ie. 8. századból származó romvárosa.A kozeli Chia strand 2017-ben Olaszorszag 1.szamu legszebb srandjava lett nyilvanitva.

Szardínia egyik legszebb partszakasza Cagliaritól 60 km-re, a sziget délkeleti részén. A 11 km hosszú partot finom fehér homokos strandok jellemzik, melyet néhol csendes,érintetlen öblök szakítanak meg mint Cala Sinzias, Cala Pira, Sant Elmo Beach.Hires sziklakepzodmenye a tengerben a Scoglio di Peppino.

San Teodoro

Szardínia egyik kedvelt üdülőközpontja, mely Olbiától 20 km-re délre fekszik. A környéken található sziklás homokos öblök a nyári zsúfoltság ellenére sem veszitik el bájukat. San Teodoro fő vonzerejét a fehér színű homoknak, kristálytiszta víznek és a granitköveknek köszönheti.
A város központja számos szórakozási és sportolási lehetőséget kinal a turistaknak.

Egy hosszúra nyúlt utcából álló üdülőfalu a sziget keleti oldalán, Olbiától 35 km-re délre. A több kilométer hosszú pinéta fenyvessel övezett homokos part különösen ideális gyermekes családok részére. A közelben található San Teodoro pezsgő mediterrán hangulattal várja a látogatókat.

A sziget keleti részén, Olbiától 80 km-re délre fekszik Orosei. Partvidékét gyönyörű öblök, sziklás hegységek, csodálatos partszakaszok és tengeri barlangok teszik látványossá. Az öböl barlangjait az öböl déli részén található Cala Gonone-ből induló kirándulóhajókkal lehet felkeresni. Az egyik látogatható barlang a Grotte di Bue Marino és a hajóút folytatásaként ellátogathatunk a fantasztikusan szép, kizárólag hajóval megközelíthető strandokra mint pl Cala Luna vagy Cala Sisina.

Arbatax

GolfoAranci-tól195km-redélretalálható, Cagliaritól135 km-re északra található Arbatax kikötővárosa.
Avárostéstágabbkörnyezetét,aGennargentu-hegységet -mely Szardínia egyik legszebb tája – sokszínű,érdekesformájúsziklákteszikfestőivé. Arbataxbólhajókirándulásttehetünkahíres sziklafalakhoz és tengeri barlangokhoz, míg az erdei zöld kisvonattal vagy dzsiptúrával a sziget belső vilaga tárul elénk.

Oristano

Szardínia nyugati partszakaszán, a Tirso folyó torkolatánál található. A város és környéke számos történelmi és természeti látnivalóval várja az idelátogatót. Keskeny földnyelven fekszik Tharros, a jó állapotban fennmaradt pun-római romváros, mely látogatható. Délen, a Costa Verde partszakaszon 50-100 méteres homokdűnék kápráztatják el az utazókat.

Töltse ki az űrlapot és rögtön olvasható a Szardínia Kisokos

Jelentkezésével elfogadja az adatkezelési tájékoztatót. Adatait bizalmasan kezeljük, nem adjuk ki harmadik fél számára.