Szardínia hotel 4 csillagos
Hotel Baia di Nora ★★★★

Pula (CA)


Szardínia hotel – Szardínia déli part

Most hajókirándulást, városnézést, szárdestet nyerhet!!! Részletek itt!

Szardínia hotel 4 csillagos
Hotel Baia di Nora ★★★★
Szállás leírás


Szardínia hotel 4 csillagos Hotel Baia di Nora
Fekvése


A (Szardínia hotel 4 csillagos) Baia di Nora Hotel, Szardínia egyik legkülönösebb és legelbűvölőbb részén, a déli partvidéken fekvő Pulában található. A Cagliari repülőterétől 40, kikötőjétől mindössze 35 km-re fekvő hotelbe 45 percen belül el lehet jutni autóval. Ez a létesítmény tökéletes választás mindazon családoknak és pároknak, akik teljes nyugalomban és csodálatos zöld környezetben szeretnék élvezni nyaralásukat. A városok zűrzavarától távol eső Baia di Nora Hotel színpompás virágoktól illatozó parkjának ölelésében kialakított igényes szobái és egy lakosztálya exkluzív környezetben fogadja a vendégeket: a komplexumot egy széltől védett öböl lélegzetelállító, fehér homokfövenye, türkiz színekben sziporkázó tengervize előtt hívták életre, melynek hátterében pedig mediterrán fákkal borított dombok emelkednek. Autóval néhány perc alatt elérhető a Pula-félsziget, ahol érdemes felkeresni a föníciaiak által alapított, majd a punok vezetése alatt virágkorát élő ókori várost, Norát, ami a Római Birodalom idejében nagy jelentőségű várossá és kereskedelmi kikötőközponttá nőtte ki magát. A régészeti lelőhely sok épületmaradványa – mint például az amfiteátrum, sok színes mozaik és a nagy fürdők – a mai napig kiváló állapotban maradtak fenn. A szigetnyúlvánnyal átellenben található a sós vízű Nora-lagúna 55 hektáros természetvédelmi területe, ahol olyan ritka fajok találnak otthonra, mint a korallsirály, de tengeri teknősök is védelmet élveznek itt. A 18 km-re található Chia sós vízű tavaihoz (stagni di Chia) a nyaralók akár kerékpárral is ellátogathatnak, hogy megcsodálhassák a flamingócsapatok által rózsaszínre festett napnyugta páratlan látványát. A Pula környéki dombok, hegyek és a környező partok kis öbleinek kajakkal vagy kenuval történő felfedezésén túl is rengeteg élmény várja az itt üdülni kívánókat: a búvárkodástól a sárkányszörfözésen keresztül a vitorlázásig.

Továbbá szívesen kalauzoljuk magyar nyelvű idegenvezetéssel a Dél-Szardíniát választókat különféle tematikájú, kisebb-nagyobb csoportos kirándulások keretében a környék jellegzetes helyein. A kirándulásokról külön tájékoztatót találhatnak az érdeklődők az alábbi linken: http://szardinia-szallas.hu/szardinia-latnivalok.php


Szardínia hotel 4 csillagos Hotel Baia di Nora
Park


 A Baia di Nora Hotel parkja egy valódi puha, zöld pázsitszönyeg, melynek hatalmas területét aromanövények, virágok és fák tarkítják, ahol a vendégnek az árnyas részeken illatfelhőbe burkolózó olvasósarkok, a zen szökőkút, a gyermekek játszózónái, a tekepályák és pingpongasztalok, a medencék és a hidromasszázsmedence, valamint a széles tengeri kilátást engedő földtöltés és a régi kolostorokra emlékeztető csendes árkádsor nyújt alkalmat a teljes lazulásra.


Szardínia hotel 4 csillagos Hotel Baia di Nora
Szobák


 A Baia di Nora Hotel 120 csendes, hűvös és napfényes szobáját patkó alakban építették egy növényektől burjánzó park körül. A park szívében található szökőkút mellett kellemes perceket lehet pihenéssel tölteni.

A szobákat kis, egymástól független épületekben alakították ki, melyek típusát a mediterrán parkban elfoglalt helye és az onnan nyíló kilátás határozza meg.

A hotelnek egyetlenegy lakosztálya van, a többi pedig az alábbi típusokba sorolható:

Panoramica Fontana – Ezekből a befogadóképesség szerint különböző nagyságú, földszinti, kis udvarrésszel vagy első emeleti, erkéllyel rendelkező szobákból a park közepén álló szökőkútra és az azt körülölelő virágpompás parkra nyílik kilátás.

Panoramica Giardino – Ezekből a befogadóképesség szerint különböző nagyságú, földszinti verandás vagy első emeleti erkélyes szobákból a éttermi rész előtt kialakított díszkertre nyílik kilátás, ahol az olajfák árnyékában elhelyezett padokon pihenve a vendég évszázados gesztenyefákban gyönyörködhet és élvezheti azok hűsét.

Akadálymentesített szobák – Ezek lehetnek akár Panoramica Fontana, akár Panoramica Giardino típusú szobák, de mindkét esetben franciaágyasak, és úgy alakították ki őket, hogy kerekesszéket használó vendégek is kényelmesen tudjanak mozogni bennük: az ajtók és a bútorok közötti helyek is tágasak. A fürdőszobában a zuhanyzót ülőkével és kapaszkodókkal látták el. A beépített illemhely is kimondottan csökkent mozgásképességűek számára kialakított szaniter.

Classic Standard – Ezekből a befogadóképesség szerint különböző nagyságú, földszinti verandás vagy első emeleti erkélyes szobákból a park külső részére nyílik kilátás, amit murvafürtök, mályvacserjék és egyéb élénk színekben pompázó virágok sorai tarkítanak és illatoznak be.

Superior Classic – Ezek a csendes és tágas szobák a földszinten találhatók. Egy nagy erkély, valamint a fürdőszobában hidromasszázskád tartozik hozzájuk.

Superior Panoramic – Ezeknek a legfelső szinten kialakított szobáknak tágas teraszáról remek kilátás nyílik a Nora-lagúna tájvédelmi területére. Lenyűgöző színekben játszó naplementékkel és napfelkeltékkel ajándékozza meg az itt megszállókat, a terasz két kényelmes napozóágya pedig délutáni olvasgatásra vagy éjszaka hűs óráiban romantikus csillagnézésre invitál.

Suite – A Baia di Nora Hotel egyetlen két lakterű lakosztályát az egyik épület legfelső szintjén alakították ki. Erkélye a központi parkra és a szökőkútra enged kilátást. A finom ízléssel berendezett lakóegység fürdőszobájában zuhanyzókabin van.

A SZOBÁK FŐBB JELLEMZŐI, FELSZERELSÉGE

Panoramica Fontana

Panoramica Giardino

Akadálymentesített

Fontana / Giardino

Classic Standard

Superior Panoramic

Superior Classic

Suite

duplaágyas

(21 nm)

duplaágyas

(21 nm)

duplaágyas

duplaágyas

(21 nm)

duplaágyas

(26 nm)

duplaágyas

(26 nm)

két lakterű

(46 nm)

háromágyas

(30 nm)

háromágyas

(30 nm)

galériás négyágyas

(33 nm)

galériás négyágyas

(33 nm)

galériás négyágyas

(33 nm)

földszinten udvar

emeleten erkély

udvar

földszinten udvar

emeleten erkély

erkély

zuhanykabin

hidromasszázskád

zuhanykabin

elektromos törölközőmelegítő

hajszárító

fürdőszobai piperecikkek

szabályozható légkondicionáló

műholdas csatornák vételére alkalmas LCD TV

telefon

széf

minibár


Szardínia hotel 4 csillagos Hotel Baia di Nora
Szolgáltatások


  • recepció,
  • komornyikszolgálat,
  • térítésmentes belépés a hotel strandlepedőkkel, napernyőkkel és napozószékekkel felszerelt magánstrandjára (napozóágyak bérleti díj ellenében kérhetők),
  • park,
  • két édesvízű medence és egy hidromasszázsmedence napozóterasszal, bárszigettel a medence közepén,
  • hús és alapú, mediterrán és nemzetközi fogásokat felszolgáló étterem félpanziós vagy teljes panziós ellátással, étkezési lehetőség lisztérzékenységgel együttélőknek is,
  • udvarias kiszolgálás,
  • a fitneszterem térítésmentes használata fizetés ellenében személyi edzővel,
  • ingyenes parkolási lehetőség az üdülő belterületén és az őrizetlen külterületi parkolójában,
  • térítésmentes WI-FI internetcsatlakozás a szobákban és a közösségi területeken,
  • wellness-kezelések és masszázsok (júniustól szeptemberig igénybe vehető fizetős szolgáltatások),
  • tengeri és szárazföldi kirándulások, bakancstúrák, lovastúrák szervezése,
  • vízisport-tanfolyamok és -magánórák a szükséges felszerelés biztosításásval (vitorlázás – felkészültségi szintenként 5-9 fős, napi 3-4 órás csoportos tanfolyamok, egyéni vagy legfeljebb 3 fős, 5 napos, napi 2 órás kis csoportos tanfolyamok, ötnapos délelőtti vitorlástanfolyam gyermekeknek a hoteltől 2,5 km-re, búvárkodás – 4 napos mélyvízi, 12 év felettieknek 5-7 napos nyíltvízi búvártanfolyamok PADI nemzetközi búvárjogosítvány megszerzésével a hoteltől kb. 15 km-re, sárkányszörfözés – több iskolával kedvezményes egyéni tanfolyamok heti 3, 5 vagy 8 órában),
  • Is Molas Golfklub a hoteltől 6 km-re,
  • teniszpálya-,
  • sporteszközök bérlése (kerékpár, mountain bike, vízisí, szörfdeszka),
  • ingyenes délelőtti, délutáni és esti animáció a csoport összetételétől függő játékokkal és fejlesztő tevékenységekkel a különböző nemzetiségű 3-12 éves gyermekek aktív bevonásával a strandon, a játszótéren, az amerikai bárban és a többfunkciós teremben (június közepétől szeptember közepéig),
  • gyermekfelügyelet (fizetős szolgáltatás),
  • gyermekeknek a strandon használható homokozójátékok, karúszók és a parkban kialakított játszótér térítésmentesen,
  • tekepálya térítésmentes használata,
  • esti szórakoztatás (élőzenés bár, sakk és egyéb társasjátékok),
  • jól felszerelt 200 fős befogadóképességű kongresszusi és tanácsterem,
  • családi és céges rendezvények teljeskörű lebonyolítása. (Érdeklődés esetén részletes tájékoztatással tudunk szolgálni.)
  • A hotelbe állatok bevitele NEM engedélyezett.


Szardínia hotel 4 csillagos Hotel Baia di Nora
Étterem és ellátás


A hotel étterme egy nyitott árkádsor ízlésesen kialakított környezetében találató, ahol a kert kellemesen hűsítő levegőjét és a mediterrán növények illatát élvezve lehet az ebédet vagy a parti meleg szellő simogatásával a romantikus gyertyafénynél a vacsorát elfogyasztani. A hotel konyhai ajánlata mind ízvilágában, mind látványában, mind pedig illataival igazi meglepetést tartogat. A Baia di Nora Hotel éttermében a vendégeknek lehetősége nyílik arra, hogy a szárd konyhahagyomány sok ételkülönlegességével megismerkedjenek, amiket helyi és külföldi borok gondosan összeállított választéka kísér. A cöliákiás vendégeknek a séf megfelelő menüt rögtönöz. A hotelben választható reggeliből és vacsorából álló félpanziós ellátás, vagy akár teljes panziós ellátás is felár ellenében.

Reggeli – A hotel a reggelire friss gyümölcsökből, felvágottakból, sajtokból, joghurtokból, gabonapelyhekből, péksüteményekből, lekvárokból, kétszersültekből, tojásból, gyümölcslevekből, teljes kiörlésű és finomlisztből készült kenyérfajtákból összeállított gazdag svédasztalos választékot kínál.

Ebéd – Ebédidőben bőséges svédasztalos választék várja a vendégeket, ahol a legkényesebb ízléssel rendelkezők is értékelni fogják az úri környezetben felszolgált aromásabb vagy éppen lágyabb ízesítésű, laktatóbb vagy éppen könnyedebb falatokat.

Vacsora – A vacsorát, ami egy fajta előételt, egy három lehetőség közül választható első, valamint ugyancsak egy három lehetőség közül választható második fogásból, továbbá zöldségek, sajtok és édességek nagy választékából áll, már pincér szolgálja fel az asztalnál. A Baia di Nora csillagfényes éjszakáinak bűvös légkörét az elengánsan öltözött vendégek teszik még varázslatosabbá, ezért elvárás itt a casual chic öltözet, az urak esetében mindenképp hosszú nadrágot kérnek viselni, míg a hölgyeket fantáziájukra bízzák, természetesen a jóízlés keretein belül.


Szardínia hotel 4 csillagos Hotel Baia di Nora
Amerikai bár


A hotel bárját a tekepálya szomszédságában egy árnyas fedett teraszon rendezték be, melyet körbefog a díszkert. A bár remek alkalmat ad egy gyors, könnyű ebédre salátatállal vagy szendviccsel, ha valaki a strandon elidőzve lekési az éttermi nyitvatartást, vagy éppen nem vágyik kiadósabb ebédre. Ebéd és vacsora előtt pedig egy aperitifre is be lehet térni. A képzett barman koktélok tekintetében a vendég minden óhaját ki tudja elégíteni.

Ezenkívül az a bár kiváló alternatívát kínál céges és magán események, zártkörű rendezvények exk


Szardínia hotel 4 csillagos Hotel Baia di Nora
Wellness-üdülés Szardínián: egy természetes SPA


A Baia di Nora hotel kedvező, partközeli helyzetének köszönhetően a homokfövenyen a reggeli friss levegőn tett hosszú sétákkal, valamint a tengeri sós víz és az édesvízű hidromasszázsmedence különböző erősségű vízsugarai váltakoztatásával képes azt nyújtani, amit egy Kneipp-kezelés.

A park levendulái, eukaliptuszai, rozmaringjai által ontott illatok még kellemesebbé teszik a természetben való elmerülést. A nap meleg sugarai és a fehér homok pedig a leggyorsabban gyógyítják a meggyötört testet és erősítik a szellemet.

A vendégeket a kvalifikált személyzet a következő személyreszabott wellness-kezelésekkel kényezteti:

Sós-mézes testradírozás – a vendég igényeinek megfelelően helyben tengeri sóból, bio mézből, természetes olajokból  és illóanyagokból készített, bársonyos tapintású krémmel történik, melynek eredményeképpen a bőr bársonyos és mélyebb rétegeiben is hidratált lesz, készen áll a nap és a tengervíz áldásos hatásainak fogadására.

Gyertyamasszázs – Az ayurveda-kezelésekből származó masszázsféle a mélyhidratálást a test és a szellem teljes ellazításával köti össze. A személyre szabott masszázs a meleg és a selymesség keveredéséből átható jóllét érzetét nyújtja.

Lávaköves masszázs – Lazító masszázs felmelegített bazaltkövek és mandulaolaj használatával, ami tökéletes egyensúlyba hoz testet és lelket.

Shiatsu masszázs – Ez a régi keleti kezelésekből átvett masszázs a mediánokon dolgozva az energiarendszer harmonizálást hivatott megteremteni, mellyel először egy azonnali teljes ellazítást céloznak, ami aztán a mindennapokban is meghozza üdvözítő hatását.

Ezentúl a teljes fittség elérése céljából a hotel ingyenes belépést biztosít a kis edzőterembe, de kerékpárokat és mountain bike-okat is lehet bérelni. Az edzőteremben fizetés ellenében személyi edző is figyelemmel követi a vendégeket, a futni vágyóknak pedig számos futásra alkalmas útvonalat, a gyalogtúrák kedvelőinek pedig érdekes tájak felfedezését elősegítő túraútvonalakat is tudnak ajánlani.


Szardínia hotel 4 csillagos Hotel Baia di Nora
Konferenciák, esküvők, egyéb céges és magánrendezvények


A Baia di Nora hotel nagyszerű hátteret biztosít különböző jellegű eseményeknek. Ezek lebonyonyolítására igény esetén rendelkezésre állítja több nyelven beszélő személyzetét, a 200 fős befogadóképességű konferenciatermét, az előcsarnokot, a belső termét, az éttermet, az árkádsorát, a bárját, a medencéjét és a strandját, továbbá biztosít további szolgáltatásokat is. Ezekről érdeklődésre bővebb tájékoztatást küldünk.

Petrei Emese

Petrei Emese

helyi idegenvezető

Mobil: +39 348 9036190
Tel./Fax: +39 070 2340271
E-mail: emesepetrei@tiscali.it