Szardínia Apartman
Palm Village ★★★

Villasimius (CA)


Szardínia Apartman – Szardínia déli part

 

Szardínia apartman
Palm Village Apartmanüdülő
Szállás leírás

A pálmafáktól, olajfáktól, leánderektől, murvafürtöktől és egyéb szebbnél szebb virágos növényektől burjánzó Green Village Resortot környezeti adottságai, a struktúra kialakítása és árai kisgyermekes családok nyaralására is kiemelkedő helyszínné emelik.
Az apartmanüdülő Cagliari repülőterétől vagy kikötőjétől – a választott útvonaltól függően – 62-67 km-re (mintegy 70-80 percnyi autóútra) fekszik Szardínia egyik leglenyűgözőbb partszakaszán, körülbelül 950 méterre a nagy kiterjedésű, fehér homokú, lélegzetelállítóan kristálytiszta és hosszan sekély vízű Simius strandtól. Mind a strand, mind pedig Villasimius kb. 1 km-re található központja kényelmes sétával is pár perc alatt elérhető.
A központban mindenféle szolgáltatás megtalálható: bank, szupermarket, pizzériák, éttermek, cukrászdák és még sok más. Szórakozási lehetőségek és diszkók is vannak pár kilométeres körzetben.

Villasimius a történelem iránt érdeklődők és a természet szerelmesei számára is kínál látnivalót, mint például helyi régészeti múzeumot és egy régi erődöt (Fortezza Vecchia), turistakikötőjéből pedig el lehet hajózni – többek közt – Capo Carbonara Tengeri Természetvédelmi Területére, de lehetőség van itt továbbá búvárkodásra, tengeri horgászatra is. Piscina Rei menhirjei, az ötezer éves megalitkori síremlékek 20 km-re találhatók az üdülőtől, ide akár újabb strandok felfedezésére indulva is el lehet látogatni, hiszen Villasimiustól északkeletre egy sor csodálatos fürdőzőhely van.

A 19 km-re fekvő Castiadas kisváros bájos központjába 20 perc alatt el lehet jutni. A bakancstúrát vagy a montain bike-túrát kedvelőknek ajánljuk, hogy látogassanak el a másfél óra autóútra lévő Burceibe, ahonnan magyal- és paratölgyek, borókafák, nyugati szamócafák, illatozó leánder- és mirtuszbokrok között vezető remek túraútvonalak indulnak Szardínia egyik legnagyobb kiterjedésű természetvédelmi parkjába, a Hét Fivér Parkba (Parco dei Sette Fratelli). A Villasimius és Costa Rei közötti partvidéket pedig akár lóháton is fel lehet fedezni.

A kalandozásra nagyobb kedvet érző nyaralók pedig autóval vagy hajókirándulás keretében az üdülőtől nyugati irányba indulva akár egészen Tuereddáig (124km, kb. 2 óra autóút) is felkutathatják a más-más megjelenésű, csodálatos strandok sorát. Kissé hosszabb (1,5-2 órás) utazás árán jelentősebb régészeti lelőhelyek és egyedülálló természetvédelmi parkok is felkereshetők: a Su Nuraxi nurágikori falu Baruminiben, a

Szardínia Miniatűrpark Tuiliban vagy az ókori föníciai Nora romjai Pulában vagy éppen magát Cagliari történelmi belvárosát egyénileg vagy akár magyar nyelvű idegenvezetéssel egy csoportos túra keretében. Ezekről bővebb információ a következő linken érhető el: http://szardinia-szallas.hu/szardinia-latnivalok.php


Szardínia apartman Palm Village Apartmanüdülő
Lakóegységek


 • SUITE TRILO 6

Ezek az önálló bejáratú, légkondicionált lakóegységek 65 négyzetméteres összterületűek. A hat fős befogadóképességű nyaraló két nagy franciaágyas hálószobából, egy kétszemélyes kanapéággyal ellátott, egy jól felszerelt főzősarkot és egy étkezőasztalt magába foglaló tágas nappaliból, továbbá egy nagy, zuhanyzós fürdőszobából áll. A virágpompás zöld kert látványát a fedett verandán étkezve is élvezheti a vendég.

 • BILO 4

Ezekben az újonnan kialakított 38 nm-es, két lakterű, légkondicionált apartmanokban összesen legfeljebb négy vendég szállásolható el. Egy nagy franciaágyas hálóból, egy nappaliból és egy nagy, zuhanyzós fürdőszobából áll. A nappaliban található egy kétszemélyes kanapéágy és egy jól felszerelt főzősarok. A vendégek étkezhetnek a nappaliban található asztalnál vagy akár a kültéri asztallal és székekkel berendezett, kertre néző verandán is.

 • MONO 4

Ezekben az új, összkomfortos, légkondicionált apartmanokban legfeljebb négy vendég helyezhető el. Bár egy légterű apartmanokról van szó, a franciaágyas hálórészt egy 160 cm magas kis belső fal választja el a kétszemélyes kanapéággyal, főzősarokkal és étkezőasztallal berendezett nappaliról. Az apartmanhoz továbbá egy zuhanyzós fürdőszoba és a tengerre vagy a murvafürtökkel, pálmákkal beültetett parkra és a nagyszerű medencére nyíló, kültéri bútorokkal berendezett veranda is tartozik, amely további életteret biztosít kellemes, szabad levegőn elköltött étkezésekhez, nyugodt pillanatokhoz.

 • MONO 3 SUPERIOR

Ezekben az új, összkomfortos, légkondicionált apartmanokban legfeljebb három vendég helyezhető el. Bár egy légterű apartmanokról van szó, a franciaágyas hálórészt egy 160 cm magas kis belső fal választja el a egyszemélyes kanapéággyal, főzősarokkal és étkezőasztallal berendezett nappaliról. Az apartmanhoz továbbá egy zuhanyzós fürdőszoba és a tengerre vagy a murvafürtökkel, pálmákkal beültetett parkra és a nagyszerű medencére nyíló, kültéri bútorokkal berendezett veranda is tartozik, amely további életteret biztosít kellemes, szabad levegőn elköltött étkezésekhez, nyugodt pillanatokhoz.

 • MONO 3 STANDARD 

Ezek az összkomfortos, légkondicionált apartmanok a Mono 3 Superior apartmanoknál kisebbek, de itt is három fő elhelyezhető. Bár egy légterű lakóegységekről van szó, a franciaágyas hálórészt egy 160 cm magas kis belső fal választja el a egyszemélyes kanapéággyal, főzősarokkal és étkezőasztallal berendezett nappaliról. Az apartmanhoz továbbá egy zuhanyzós fürdőszoba és a murvafürtökkel, pálmákkal beültetett parkra és a nagyszerű medencére nyíló, kültéri bútorokkal berendezett veranda is tartozik, amely további életteret biztosít kellemes, szabad levegőn elköltött étkezésekhez, nyugodt pillanatokhoz.

 • MONO 2 

Ezekben az összkomfortos, légkondicionált apartmanokban egy légtérben található egy franciaágy, egy főzősarok és egy étkezőasztal székekkel. Az apartmanhoz továbbá egy zuhanyzós fürdőszoba és a tengerre vagy a murvafürtökkel, pálmákkal beültetett parkra és a nagyszerű medencére nyíló, kültéri bútorokkal berendezett veranda is tartozik, amely további életteret biztosít kellemes, szabad levegőn elköltött étkezésekhez, nyugodt pillanatokhoz.


Szardínia apartman Palm Village Apartmanüdülő
Szolgáltatások


 • Snack Bar

Ennek a medence melletti bárnak az asztalainál kényelmesen el lehet fogyasztani a korai órák kellemesen hűs levegőjén az olaszos reggelit, vagy egyszerűen csak egy gyors cappuccinót vagy kávét. Ebédidőben ízletes ételeket is felszolgálnak, többek között hagyományos ízesítésű pizzákat, felvágottas és sajttálakat vagy finom első és második fogásokat, mellé kitűnő szárd bort. Este pedig ugyanitt remek koktélok mellett társaloghatnak a vendégek.

 • Magánstrand 

Az apartmanszálloda hihetetlen szépségű, finom, fehér homokú, türkiz árnyalatokban játszó kristálytiszta, lassan mélyülő vízű magánstrandja Villasimius Simius nevű strandján mindössze 950 méterre található. Szardínia délkeleti partvidékének e legszebbikként számontartott strandja paradicsomi élményt és remek szolgáltatásokat nyújt a nyaralóknak: a strandon legalább három éjszakás foglalás esetén térítésmentes strandszervizt biztosítanak a vendégeknek apartmanonként egy napernyővel, két napozóággyal és strandlepedőkkel. A strandon külső szolgáltatók szörf- és sárkányszörfoktatást is tartanak, továbbá bérelhető mindenféle strandfelszerelés, csónakok, kenuk is. Aki nem szeretne egyetlen strandon megállni, körbejárhatja a környék megannyi lenyűgöző strandját is. Ehhez akár egy sűrűn közlekedő, külső szolgáltató által üzemeltetett fizetős buszjáratot is igénybe lehet venni.

 • Medencék

A különböző vízmagasságú, homokhatású hidromasszázsmedencében a vendég kellemesen töltheti idejét olvasás közben vagy akár koktélokat kortyolgatva akkor is, ha éppen nem megy el a gyönyörű tengerpartra, miközben a medence alacsonyabb vízmagasságú részein gyermekei is teljes biztonságban pancsolhatnak, játszadozhatnak. Az év végi és a húsvéti ünnepek idejére a medencét teljesen befedik és a vizet felmelegítik, hogy a kinti hidegtől óvva a vendégek ekkor is élvezhessék a kellemes vizet. A Palm Village szállóvendégei az üdülő szomszédos ikerüdülőjének – a Green Village-nek – különböző mélységű medencéjét is szabadon használhatják.

 • Játszórészleg 

A játszórészlegben kicsik és nagyok összemérhetik képességeiket pingpongban vagy asztalifociban. A legkisebb vendégek pedig önfeledten játszatnak a pálmák és olajfák árnyékában kialakított füves játszótéren. A Palm Village-ben megszálló gyermekek előtt az üdülő szomszédos ikerüdülőjének – a Green Village Resort-nak – játszótere is nyitva áll.

 • Grillező 

Egy tengeren töltött hosszú nap után, míg a Nap a horizont alá merül, a jól felszerelt grillezőrészen grillpartit is lehet szervezni a baráti társasággal. Amíg a felnőttek beszélgetnek, addig a gyerekek levezethetik maradék energiáikat a zöld pázsittal körülvett kültéri játékokon játszva.

 • Transzferszolgálat a repülőtér és a létesítmény között 

A nyaralás akkor kezdődik, mikor az ember kiteszi a lábát otthonról, hogy aztán a tenger melletti szálláshelyére érjen. A Green Village Resort ügyfélszolgálata a lehető legzökkenőmentesebbé próbálja tenni ezt az utat azzal, hogy időveszteség nélküli transzfert biztosít a repülőtértől az üdülőig, hogy a vendég minél hamarabb élvezhesse a Szardínia – és kiváltképp Villasimius – nyújtotta paradicsomi környezetet.

 • Mosodahelyiség 

Mosógépekkel és mosdókkal felszerelt helyiség is a vendégek rendelkezésére áll.

 • Orvosi ügyelet 

A beteg vagy sérült szállóvendéget hívásra általános orvos és gyermekorvos is helyben megvizsgálja szolgáltatási díj ellenében.

 • Repülőtéri ingajárat 

A Cagliari Elmas Repülőtér és Villasimius között ingajárat is közlekedik, melyet elérhető menetáron lehet igénybe venni. Bővebb felvilágosításért és helyfoglalásért forduljanak hozzánk bizalommal.

 • Térítésmentes WI-FI internetcsatlakozás
 • Lovastúrák
 • Kerékpárbérlés
 • Csomagmegőrzés és udvariassági fürdőszoba 

A távozási nap bármely órájában is induljon a vendég repülőgépe, a létesítmény szolgáltatásait a tényleges távozásig élvezheti. Térítésmentesen elhelyezik a csomagját a csomagmegőrzőben, míg a vendég kihasználja Szardíniai tartózkodásának utolsó perceit is a csodálatos strandon. A strandról visszatérve pedig lezuhanyozhat és kényelmesen átöltözhet az üdülő által a vendégek rendelkezésére e célra fenntartott fürdőszobában és öltözőben.

Kati és Péter Szardínia élménybeszámolója

a Palm Village apartmanról
Petrei Emese

Petrei Emese

helyi idegenvezető

Mobil: +39 348 9036190
Tel./Fax: +39 070 2340271
E-mail: emesepetrei@tiscali.it

Katitól és Pétertől Szardínia élménybeszámoló

2008. szeptember elejétől 3 hetet töltöttünk férjemmel a Palm Villige Resort apartmanházban Villasimiusban.

A szálláshoz a Sardyniatravelen keresztül jutottunk, illetve az Index Szardínia fórumán tűnt fel Petrei Emese, aki különféle jótanácsokkal látta el az odautazni kívánókat. Felajánlotta segítségét a szálláskereséshez és mi boldogan éltünk vele. Rengeteg ajánlatot kaptunk tőle és a sokból nem volt nehéz a nekünk megfelelőt kiválasztani. Nem is fogtunk mellé, mert pont ilyet képzeltünk.

Pici apartman, de minden volt benne, amire szükségünk volt. Jól felszerelt konyha – ami a hal és ráksütéseimhez elengedhetetlen volt -, kényelmes ágy, TV és nem utolsósorban egy minden képzeletet felülmúló erkély, amiről jól láttuk a tengert és az aktuális és többször megjelenő szivárványokat. Az estéink nagy részét ezen az erkélyen töltöttük. Az apartmanházhoz tartozik egy meleg időben elengedhetetlen medence, amely jól ápolt, tisztán tartott. Az apartmanban hetente cserélték a törülközőket és az ágyneműt, valamint a strandtörülközőt. A strandon térítésmentesen igénybe vehettük az apartmanház napozóágyait és napernyőjét is. A parkolóban pedig, szinte az erkélyünk alatt parkolhatott a kocsink. Egyszóval tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.

Emesével szinte az első napok egyikén találkoztunk Cagliariban és nagyon kedves volt tőle, hogy a férjem nem kevés kérdésére kész volt válaszolni, így a sziget gyönyörűségeinek megtekintését Emese javaslatai alapján tettük meg.

Miután ez volt a harmadik szardíniai utunk és az előző kettő alkalmával csak az északi részt néztük meg, tökéletesen bejártuk ezalkalommal a déli részt, ami varázslatosan romantikus, rengeteg öblével, türkizkék vizével.

Emese szervezett az akkor ottlevő magyaroknak egy szárd estén való részvételt, (miután rosszul látok vezetni sötétben, férjével értünk jött és haza is vitt minket, amiért ma is nagyon hálás vagyok), ahol kicsit belepillanthattunk a szárd hagyományokba, táncokba és ételekbe, amik nagyon finomak.

A szardíniai nyaralást azoknak javaslom, akik nem ijednek meg egy kis utazástól ahhoz, hogy ezáltal egy meseszép szigetet megnézhessenek és igazán jól érezzek magukat.

További Szardínia élménybeszámolók más Szardínia szállásról