Szardínia Apartman
Green Village Resort ★★★

Villasimius (CA)


Szardínia Apartman – Szardínia déli part

Szardínia apartman
Green Village Resort
Szállás leírás

A pálmafáktól, olajfáktól, leánderektől, murvafürtöktől és egyéb szebbnél szebb virágos növényektől burjánzó Green Village Resortot környezeti adottságai, a struktúra kialakítása és árai kisgyermekes családok nyaralására is kiemelkedő helyszínné emelik.


Szardínia apartman Green Village Resort
Fekvése


Az apartmanüdülő Cagliari repülőterétől vagy kikötőjétől – a választott útvonaltól függően – 62-67 km-re (mintegy 70-80 percnyi autóútra) fekszik Szardínia egyik leglenyűgözőbb partszakaszán, körülbelül 850 méterre a nagy kiterjedésű, fehér homokú, lélegzetelállítóan kristálytiszta és hosszan sekély vízű Simius strandtól.

Mind a strand, mind pedig Villasimius 800 méterre található központja kényelmes sétával is pár perc alatt elérhető. A központban mindenféle szolgáltatás megtalálható: bank, szupermarket, pizzériák, éttermek, cukrászdák és még sok más. Szórakozási lehetőségek és diszkók is vannak pár kilométeres körzetben.

Villasimius a történelem iránt érdeklődők és a természet szerelmesei számára is kínál látnivalót, mint például helyi régészeti múzeumot és egy régi erődöt (Fortezza Vecchia), turistakikötőjéből pedig el lehet hajózni – többek közt – Capo Carbonara Tengeri Természetvédelmi Területére, de lehetőség van itt továbbá búvárkodásra, tengeri horgászatra is.

Piscina Rei menhirjei, az ötezer éves megalitkori síremlékek 20 km-re találhatók az üdülőtől, ide akár újabb strandok felfedezésére indulva is el lehet látogatni, hiszen Villasimiustól északkeletre egy sor csodálatos fürdőzőhely van. A 19 km-re fekvő Castiadas kisváros bájos központjába 20 perc alatt el lehet jutni. A bakancstúrát vagy a montain bike-túrát kedvelőknek ajánljuk, hogy látogassanak el a másfél óra autóútra lévő Burceibe, ahonnan magyal- és paratölgyek, borókafák, nyugati szamócafák, illatozó leánder- és mirtuszbokrok között vezető remek túraútvonalak indulnak Szardínia egyik legnagyobb kiterjedésű természetvédelmi parkjába, a Hét Fivér Parkba (Parco dei Sette Fratelli).

A Villasimius és Costa Rei közötti partvidéket pedig akár lóháton is fel lehet fedezni. A kalandozásra nagyobb kedvet érző nyaralók pedig autóval vagy hajókirándulás keretében az üdülőtől nyugati irányba indulva akár egészen Tuereddáig (124km, kb. 2 óra autóút) is felkutathatják a más-más megjelenésű, csodálatos strandok sorát. Kissé hosszabb (1,5-2 órás) utazás árán jelentősebb régészeti lelőhelyek és egyedülálló természetvédelmi parkok is felkereshetők: a Su Nuraxi nurágikori falu Baruminiben, a Szardínia Miniatűrpark Tuiliban vagy az ókori föníciai Nora romjai Pulában vagy éppen magát Cagliari történelmi belvárosát egyénileg vagy akár magyar nyelvű idegenvezetéssel egy csoportos túra keretében.

Ezekről bővebb információ a következő linken érhető el: http://szardinia-szallas.hu/szardinia-latnivalok.php.


Szardínia apartman Green Village Resort
Lakóegységek


Nyaraló 6 – Ezeket a önálló bejáratú, légkondicionált lakóegységeket pálmák és virágok tarkította csodálatos zöld pázsit veszi körül, melynek látványát a nyaralóhoz tartozó nagy, fedett verandán étkezve is élvezheti a vendég. A hat fős befogadóképességű nyaraló két franciaágyas hálószobából, egy kétszemélyes kanapéággyal ellátott, egy jól felszerelt főzősarkot és egy étkezőasztalt magába foglaló nappaliból, továbbá zuhanyzós fürdőszobából áll.

Superior apartman 4 – Ezekben az újonnan kialakított 30 nm-es, két lakterű, légkondicionált apartmanokban összesen legfeljebb négy vendég szállásolható el. Egy nagy franciaágyas hálóból, egy nappaliból és egy zuhanyzós fürdőszobából áll. A nappaliban található egy kétszemélyes kanapéágy és egy jól felszerelt főzősarok. A vendégek étkezhetnek a nappaliban található asztalnál vagy akár a kültéri asztallal és székekkel berendezett verandán is.

Standard apartman 4 – Ezekben az újonnan kialakított 24 nm-es, két lakterű, légkondicionált apartmanokban összesen legfeljebb négy vendég szállásolható el. Egy franciaágyas hálóból, egy nappaliból és egy zuhanyzós fürdőszobából áll. A nappaliban található egy kétszemélyes kanapéágy és egy jól felszerelt főzősarok. A vendégek étkezhetnek a nappaliban található asztalnál vagy akár a kültéri asztallal és székekkel berendezett verandán is.

Mono 4 – Ezekben az új, összkomfortos, légkondicionált apartmanokban legfeljebb négy vendég helyezhető el. Bár egy légterű apartmanokról van szó, a franciaágyas hálószobát egy 220 cm magas belső fal választja el a kétszemélyes kanapéággyal, főzősarokkal és étkezőasztallal berendezett nappaliról. Az apartmanhoz továbbá egy zuhanyzós fürdőszoba és a murvafürtökkel, pálmákkal beültetett parkra és a nagyszerű medencére nyíló, kültéri bútorokkal berendezett veranda is tartozik, amely további életteret biztosít kellemes, szabad levegőn elköltött étkezésekhez, nyugodt pillanatokhoz.

Mono 3 – Ezekben az új, összkomfortos, légkondicionált apartmanokban legfeljebb három vendég helyezhető el. Bár egy légterű apartmanokról van szó, a franciaágyas hálószobát egy 220 cm magas belső fal választja el a egyszemélyes kanapéággyal, főzősarokkal és étkezőasztallal berendezett nappaliról. Az apartmanhoz továbbá egy zuhanyzós fürdőszoba és a murvafürtökkel, pálmákkal beültetett parkra és a nagyszerű medencére nyíló, kültéri bútorokkal berendezett veranda is tartozik, amely további életteret biztosít kellemes, szabad levegőn elköltött étkezésekhez, nyugodt pillanatokhoz.

Mono 2 – Ezekben az új, összkomfortos, légkondicionált apartmanokban egy légtérben található egy franciaágy, egy főzősarok és egy étkezőasztal székekkel. Az apartmanhoz továbbá egy zuhanyzós fürdőszoba és a murvafürtökkel, pálmákkal beültetett parkra és a nagyszerű medencére nyíló, kültéri bútorokkal berendezett veranda is tartozik, amely további életteret biztosít kellemes, szabad levegőn elköltött étkezésekhez, nyugodt pillanatokhoz.


Szardínia apartman Green Village Resort
Szolgáltatások


Magánstrand – Az apartmanszálloda hihetetlen szépségű, finom, fehér homokú, türkiz árnyalatokban játszó kristálytiszta, lassan mélyülő vízű magánstrandja Villasimius Simius nevű strandján mindössze 850 méterre található. Szardínia délkeleti partvidékének e legszebbikként számontartott strandja paradicsomi élményt és remek szolgáltatásokat nyújt a nyaralóknak: a strandon legalább három éjszakás foglalás esetén térítésmentes strandszervizt biztosítanak a vendégeknek apartmanonként egy napernyővel, két napozóággyal és strandlepedőkkel. A strandon külső szolgáltatók szörf- és sárkányszörfoktatást is tartanak, továbbá bérelhető mindenféle strandfelszerelés, csónakok, kenuk is. Aki nem szeretne egyetlen strandon megállni, körbejárhatja a környék megannyi lenyűgöző strandját is. Ehhez akár egy sűrűn közlekedő, külső szolgáltató által üzemeltetett fizetős buszjáratot is igénybe lehet venni.

Medencék – A park nyugalmat és árnyat nyújtó fái közt kialakított, különböző vízmagasságú, homokhatású hidromasszázsmedencében a vendég kellemesen töltheti idejét olvasás közben vagy akár koktélokat kortyolgatva akkor is, ha éppen nem megy el a gyönyörű tengerpartra, miközben a medence alacsonyabb vízmagasságú részein gyermekei is teljes biztonságban pancsolhatnak, játszadozhatnak. Az év végi és a húsvéti ünnepek idejére a medencét teljesen befedik és a vizet felmelegítik, hogy a kinti hidegtől óvva a vendégek ekkor is élvezhessék a kellemes vizet. A Green Village Resort szállóvendégei az üdülő szomszédos ikerüdülőjének – a Palm Village-nek – különböző mélységű medencéjét is szabadon használhatják.

Játszórészleg – A játszórészlegben kicsik és nagyok összemérhetik képességeiket pingpongban vagy asztalifociban. A legkisebb vendégek pedig önfeledten játszatnak a pálmák és olajfák árnyékában kialakított füves játszótéren. A Green Village Resortban megszálló gyermekek előtt az üdülő szomszédos ikerüdülőjének – a Palm Village-nek – játszótere is nyitva áll.

Green Pool Bar – Ennek a medence melletti bárnak az asztalainál kényelmesen el lehet fogyasztani a korai órák kellemesen hűs levegőjén az olaszos reggelit, vagy egyszerűen csak egy gyors cappuccinót vagy kávét. Ebédidőben ízletes ételeket is felszolgálnak, többek között hagyományos ízesítésű pizzákat, felvágottas és sajttálakat vagy finom első és második fogásokat, mellé kitűnő szárd bort. Este pedig ugyanitt remek koktélok mellett társaloghatnak a vendégek.

Grillező – Egy tengeren töltött hosszú nap után, míg a Nap a horizont alá merül, a jól felszerelt grillezőrészen grillpartit is lehet szervezni a baráti társasággal. Amíg a felnőttek beszélgetnek, addig a gyerekek levezethetik maradék energiáikat a zöld pázsittal körülvett kültéri játékokon játszva.

Transzferszolgálat a repülőtér és a létesítmény között – A nyaralás akkor kezdődik, mikor az ember kiteszi a lábát otthonról, hogy aztán a tenger melletti szálláshelyére érjen. A Green Village Resort ügyfélszolgálata a lehető legzökkenőmentesebbé próbálja tenni ezt az utat azzal, hogy időveszteség nélküli transzfert biztosít a repülőtértől az üdülőig, hogy a vendég minél hamarabb élvezhesse a Szardínia – és kiváltképp Villasimius – nyújtotta paradicsomi környezetet.

Mosodahelyiség – A szomszédos Palm Village-ben található mosógépekkel és mosdókkal felszerelt helyiség is a vendégek rendelkezésére áll.

Orvosi ügyelet – A beteg vagy sérült szállóvendéget hívásra általános orvos és gyermekorvos is helyben megvizsgálja szolgáltatási díj ellenében.

Repülőtéri ingajárat – A Cagliari Elmas Repülőtér és Villasimius között ingajárat is közlekedik, melyet elérhető menetáron lehet igénybe venni. Bővebb felvilágosításért és helyfoglalásért forduljanak hozzánk bizalommal.

Térítésmentes WI-FI internetcsatlakozás
Lovastúrák
Kerékpárbérlés

Csomagmegőrzés és udvariassági fürdőszoba – A távozási nap bármely órájában is induljon a vendég repülőgépe, a létesítmény szolgáltatásait a tényleges távozásig élvezheti. Térítésmentesen elhelyezik a csomagját a csomagmegőrzőben, míg a vendég kihasználja Szardíniai tartózkodásának utolsó perceit is a csodálatos strandon. A strandról visszatérve pedig lezuhanyozhat és kényelmesen átöltözhet az üdülő által a vendégek rendelkezésére e célra fenntartott fürdőszobában és öltözőben.

Orsiék Szardínia élménybeszámolója

a Green Village Resort apartmanról

Petrei Emese

Petrei Emese

helyi idegenvezető

Mobil: +39 348 9036190
Tel./Fax: +39 070 2340271
E-mail: emesepetrei@tiscali.it

Orsiék Szardínia élménybeszámoló

Összességében ez jut az eszembe ha Szardíniára és az ott töltött 2 hétre gondolok:
Az igazi olasz vendégszeretet, talán még hatványozottabban is egy nyugodt igazán természetközeli szigeten, kristálytiszta türkiz színű tengerrel, szinte fehér homokos parttal, rengeteg kirándulóhellyel.
Nagyon ideális családoknak, romantikára és kalandra vágyóknak.
Az olaszok híresek a gyerekszeretetükről és ez Szardínián sincs másként, mindenhol gondolnak a bambinokra.
Európában talán itt vannak egyedül szinte teljesen érintetlen partok.
Egész nyáron jó idő van, nincs front, nem kell félni, hogy mi lesz a másnapi kirándulós programmal, mert biztos hétágra süt a nap.
Ezen a szigeten át lehet élni az igazi szabadság hangulatát, tényleg lehet pihenni és kikapcsolódni és biztos feltöltődve tér haza az ember.
Ja és nekünk a komp is legalább akkora élmény volt mint maga a nyaralás. Sok mindenki ült már repülőn, vonaton de ilyen kompon nem biztos és ezt legközelebb Szardíniára vagy Korzikára teheti meg, nem szabad kihagyni.
A szállásunk Villiasimiusban (Green Village Resort) egyszerűen tökéletes volt. Úgy éreztük magunkat, mintha egy luxus üdülőbe lettünk volna. Nagy kert, tele színes virágokkal, pálmafákkal, medence, játszótér.
Az apartmanunk két szoba plusz nappalis, nagy teraszos volt. Kicsit féltünk hogy pici lesz a maga 28 nm-vel, de bőven elfértünk benne. A teraszunktól pár lépésre volt a medence, így amikor a kisebbik gyerekünk aludt délután, addig a nagyobbikkal tudtunk fürdeni.
Ezt a szállást nagyon ajánlom kisgyerekes családoknak. Sok helyen jártunk már, de ez volt a legjobb apatmanunk eddig.
De jó is volt! 🙂 A gyerekek is sokat emlegetik.
Köszönet Emese a sok segítségért és a szállásért!

További Szardínia élménybeszámolók más Szardínia szállásról