Szardínia látnivalók, programok


Szardínia nevezetességek

Szardínia Észak


Stintino

A halászfalut az Asinara sziget őslakosai alapították. Európa Polinéziájának is nevezik…Joggal…Szépsége vetekszik az Indiai ócean gyöngyszemeivel.
A hihetetlen szépségű, érintetlen partokkal rendelkező Asinara szigetre kishajókkal juthatunk át, szervezett túrák keretében.

Castelsardo

Castelsardo festői óvárosáról híres, amely a tengerből meredeken kiemelkedő hegy oldalában fut körbe (Castello, Dóm, St. Maria).

Palau

Palau fontos kikötő és üdülőváros, innen hajóval érhető el a Maddalena szigetcsoport és Korzika is. A várost az 1800-as években alapították.
Palau egyik leghíresebb pontja a Capo d’Orso, a Medve-szikla. Palauból indulva a Capo d’Orso úton közelíthető meg, majd a XIX. századi erőd mellett leparkolva, gyalog sétálhatunk tovább. A medve lábától csodálatos kilátásban lehet részünk. A kis túra csak szélcsendes időben ajánlott.
Az erőd vezetéssel megtekinthető.

Kisgyerekes családok örömére Palauban van egy nagy játszótér, szinte közvetlenül a parton, gyönyörű pálmafákkal szegélyezve.

Smaragdpart, Porto Cervo

A Costa Smeralda (Smaragdpart) Olaszországban, de az egész világon az egyik legismertebb turistacentrumok közé tartozik. Nevét a tengervíz csodálatosan áttetsző smaragd színéről kapta.
Számos hollywoodi sztár is ezt a partot tartja a legkedveltebb nyaralóhelyének.
Az első luxus szállodák 1963-ban kezdet működni, azóta a Smaragdpart a világ egyik leghíresebb üdülőhelye lett.
Porto Cervo kikötője a Mediterrán-medencében a legnagyobb, nyaranta hatalmas, mesebeli yachtokkal és vitorláshajókkal van tele.
Porto Cervot bejárhatjuk egy kedves kis Dotto-val (kisvonat) is.

Szardínia Dél


Miniatűr Szardínia Park

1999-ben nyílt meg a park, ami 1 kilométerre tallható Baruminitől.
A park 50.000 négyzetméteren mutatja be Szardínia nevezetes épületeit, városait. A park mellett található egy planetárium és egy múzeum is.

www.sardegnainminiatura.it

www.sardegnainminiatura.it

Nora

Nora egy tengerbe nyúló kis félszigeten fekszik, aminek legkiugróbb pontja a Pula-fok. A félsziget két oldalán hófehér, csodálatos homokos tengerpartok húzódnak, mögöttük mediterrán növényzettel és fenyvessel.
Az ókori várost Norát, i.e. VIII. században a főníciaiak alapították, majd pun és végül római fennhatóság alá került.

Itt található az Aquarium Laguna di Nora akvárium, ahol a medencékben megismerkedhetünk az itteni tipikus tengeri növény és állatvilággal.
Az Aquarium területén működik egy teknősfarm is, ahol a sebesült teknősöket gyógyítják.

Kisvasút a szigeten – Trenino Verde

Töltse ki az űrlapot és rögtön olvasható a Szardínia Kisokos

Jelentkezésével elfogadja az adatkezelési tájékoztatót. Adatait bizalmasan kezeljük, nem adjuk ki harmadik fél számára.

Hozzájárulok, hogy a szardini-szallas.hu számomra e-mailt küldjön.
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.