Szardínia nyaralás 2020

NYUGTÁVAL DICSÉRD A SZEZONT!

avagy év végi összegzés az új Budapest-Cagliari Ryanair járatról

Szardínia nyaralás 2020 repülővel vagy busszal?

Évértékelés saját szavaimmal

Amint egy éve a fülembe jutott, hogy Szardínia déli részét is végre ismét kedvezőbb árfekvésű repülőjárat köti össze Budapesttel, rögtön felcsillant a szemem. Nemcsak azért mert személy szerint így olcsóbban juthatok szülőföldemre második hazámból, hanem azért is mert ez a járat új horizontokat nyitott meg a sziget déli részét és annak tartományi székhelyét, Cagliarit is megismerni vágyó magyar közönség előtt nagy változásokat előrevetítve az én idegenvezetői munkámban is.
A repülők tehát programszerűen közvetlenül a gyönyörű, igazi mediterrán hangulatot árasztó Cagliariban landolnak, amit a szárdok nemes egyszerűséggel Szardínia “fővárosának” hívnak. Aki – akárcsak én – évtizedek óta a szárdok közt él és magáévá tette a szárd életérzést, gondolkodásmódot, és a sziget iránt is mély elköteleződés alakult ki benne, az elfogadja a helyiek ebbéli, történelmi és földrajzi okokból alátámasztott “különcködését”, attól függetlenül, hogy jól tudja, hogy az alig másfél évszázada “összetákolt” Olaszországnak egyetlen fővárosa van: Róma.
A szervezett csoporttal és tengerjáró körúttal érkező vendégek már évtizedek óta művelt idegenvezetése mellé az új járat tehát újabb szellemileg pezsdítő kihívással ajándékozott meg: az egyénileg utazoknak szakmailag megfelelő idegenvezetői kalauzolása a sziget ezen részének rejtett kincsei között. Ezért aztán egy napon összeültem egy szintén sok éve itt élő régi kedves ismerősömmel, a sokoldalú Szabadka Gergellyel, aki eredeti foglalkozását tekintve olajmérnök, de emellett nagy sportember, profi szörfös, hegymászó, motoros, és még sorolhatnám. Találkozásunk során lefektettük egy gyümölcsöző munkakapcsolat alapjait, mellyel szerettük volna az ideutazókat remek élményekkel, bőséges ismeretekkel, tartalmas kikapcsolódással megajándékozni, ami – szerényen megjegyzem – a rengeteg pozitív visszajelzés alapján igencsak jól sikerült már az első szezon alatt is. A kirándulókat egy nyolcfős, légkondicionálóval és WI-FI-vel ellátott kisbusszal szállítottuk. Sokakat már a repülőtéren személyesen fogadtunk, a nyaralóhelyek elérése közben pedig egy sor hasznos információval láttuk el a őket.

Idei legnépszerűbb kirándulásaink a következők voltak

(a kirándulások árait a résztvevők létszámától függően rugalmasan alakítottuk)

Szardínia nyaralás 2020 előtt foglalható program

Cagliari városnézés

Félnapos kisbuszos kirándulás, melynek keretében a kirándulók átfogó történelmi betekintést kaptak az óvárosról, a katedrálisról. Felmentünk az Urpin-hegyre a környéket megcsodálni, de néztünk flamingókat, strandoltunk és megkóstoltuk a helyi specialitásként híres lóhúsos (persze van más is!) szendvicset is.

Szardínia nyaralás: 2020-ban is várunk szeretettel

A vadregényes Szardínia történelmi kitérővel

Az egész napos kisbuszos kirándulás Baruminibe vitt minket, ahol az érdeklődők megismerték az UNESCO által világörökégként számontartott Su Nuraxi nuraghét és barangolhattak a Giara-fennsík nemzeti parkjában csak itt élő vadlovak után kutatva, szárd ízeket felfedezve.

Szardínia nyaralás 2020, a múlt nyomában

Az antik világ nyomában

Az egész napos kisbuszos kirándulás a Pula félszigeten található Nora föníciai-római eredetű antik városának jó állapotban megmaradt romjaihoz. Utunk során lélegzetelállító tengerparti kitérőket is tettünk Chiában és Tuareddában.

Szardínia nyaralás 2020-ban is lesz hajós program

Hajókirándulás Cala Mariolu és Ogliastra öbleibe

A hétalvók lemaradtak, de akiket nem tartott vissza a hajnali indulás, azok Cagliariból két órás transzferrel lenyűgöző tengeri hajókázás keretében gyönyörködhettek Cala Mariolu és Ogliastra híres öbleiben és tengerparti barlanjaiban.

Szardínia nyaralás 2020-ban is vacsorázzunk együtt a szárd néprajzkutatónál

Szárd folklórest

Ez a félnapos esti program alkalmat adott a érdeklődőknek, hogy testközeli élményt szerezzenek a szárd vendégszeretetről: a hiteles helyi zenés-táncos és kulináris élményt nyújtó estre a jövőben is garantáltan a Szardínián töltött nyaralásuk legemlékezetesebb vacsorájaként fognak visszaemlékezni.

Szardínia nyaralás, 2020-ban koccintsunk mindenki egészségére

Borpincelátogatás

A félnapos kisbuszos kirándulás során többek közt a Földközi térség legősibb borát is megízlelhették a programot választók.

Szardínia nyaralás 2020-ban is lesz hajós program

Porto Pino

A kisbuszos transzferrel elérhetővé vált a csodálatos fehér dűnés partszakasz.

Szardínia nyaralás 2020 újdonságok

Jelenleg a 2020. évi szezon kínálatának bővítésén dolgozunk: szeretnénk bemutatni vendégeinknek Szardínia eddig ismeretlen arcát, legszebb látnivalóit, tengerpartjait, strandjait, belső tájait.
Újdonságaink lesznek az 1, 2, 3 és 4 éjszakás, kiscsoportos programcsomagok, melyek tartalmazzák a szállást is hangulatos falusi vendégházakban, ahol a csomagra befizetők megtapasztalhatják az igazi szárd vendégszeretetet és a kitűnő színvonalú szárd konyhaművészetet is.
LEGYEN A VENDÉGÜNK 2020-BAN IS!

Petrei Emese

Petrei Emese

helyi idegenvezető

Mobil: +39 348 9036190
Tel./Fax: +39 070 2340271
E-mail: emesepetrei@tiscali.it