FŐOLDAL
BEMUTATKOZÁS
ELÉRHETŐSÉG, FOGLALÁS
NYEREMÉNYJÁTÉK 2017
SZARDÍNIA, A SZIGET
KORÁBBI VENDÉGEINK
ÚJ BESZÁMOLÓK
ÖSSZES SZÁLLÁS AJÁNLAT:
- CSALÁDBARÁT SZÁLLÁSOK
- ALL INCLUSIVE
- LUXUS UTAZÁS
- NÁSZÚT
Csavargások Cagliariban
GOLF UTAZÁS
TÉRKÉP
KÉPGALÉRIA
VIDEO
UTAZÁS SZARDÍNIÁRA
LÁTNIVALÓK, PROGRAMOK
HAJÓKIRÁNDULÁSOK
PRAKTIKUS TANÁCSOK
UTAZÁS 2017 KIÁLLÍTÁS
ASINARA -MAGYAR HADIFOGLYAINK EMLÉKÉRE

Új beszámolók

Dóri, András és a gyerekek beszámolója

Kedves Emese!
Levelünkben szeretnénk hálás köszönetet mondani rugalmas, gyors, lelkiismeretes munkádért, mellyel segítetted nyaralásunk megszervezését. Felejthetetlen nyaralásban volt részünk a tíz nap alatt, ami a közreműködésed nélkül talán nem ilyen fantasztikusan sikerült volna! Hasznos információid, tanácsaid sokat segítettek a helybéli útbaigazítás során! Szardínia páratlan sziget a maga természet adta szépségeivel! Minden nap izgalmas felfedezésekben volt részünk. Egymást érik a szebbnél szebb partszakaszok, öblök, mely gyönyörűségével nem lehet betelni. Szardínia, maga a földi paradicsom! Nincs hozzá jobb kifejezésünk. Egy szard ember azt mondta, aki egyszer eljön erre a szigetre nyaralni az mindig ide akar visszajönni! Ez így van! Varjuk a következő nyaralásunk idejét, hogy újabb helyeket fedezzünk fel, hisz tíz nap erre a szigetre kevés. Talán egy élet is! Köszönjük! Dóri, András és a gyerekek

Földes Magdi es Laci beszámolója

"Szardínia az a sziget amitől alig várom, hogy újra,-és újra elkápráztasson ,---megunhatatlan ! Már az odautazás is egy kaland, a nyaralás izgalmas kezdete : szép italiai városok, izgatott várakozás az óriás komphajóra , aztán irány a sziget ! Térkép nézegetés, napfelkelte a tengeren, egy finom reggeli …és már meg is érkeztünk Olbiába.
A sziget tele izgalmas ellentétekkel, értékes felfedezni valókkal , kedvünk szerint válogathattunk:
- Érintetlen , vad tájak,-de remek utak
- Rettentő sziklás hegyek, szerpentinek, lélegzetelállító panorámák
- Fehérhomokos , áttetszően tiszta vizű öblök a legváratlanabb helyeken is
-Ódon hangulatú városok, -jól ellátott , kitűnően felszerelt nyaralóhelyek ,-szállások széles skálája
-Mindentől távol eső autentikus apró települések, ahol percek alatt elővarázsolt friss illatos,-zamatos finomságok kerülnek elénk
-És a színek ! : sárga , narancs, rózsaszín –kavicsok , sziklák , épületek. A tenger ezer aquamarin árnyalata vibrál a szikrázó fényben !
- Mindehhez a szárdok természetes kedvessége, közvetlensége.
A fáradt felfedezőnek persze nélkülözhetetlen és megnyugtató a tapasztalt idegenvezető, segítő ,-mi megtaláltuk magunknak a legjobbat.
Emese személyében . Ha valaki,-ő biztosan minden információt tud a szigetről . Nem volt olyan kérdésünk ,-kérésünk amiben ne tudott volna segíteni bármikor szakértelemmel , megértéssel . És tőle ez a nem kis sziget nagyon otthonossá tudott válni ."
Szeretettel: Magdi, Laci……-a viszont látásra !!!

Juci, Dorka, Niki, Ricsi és Imi élménybeszámolója

Már rég foglakoztatott Minket a gondolat,hogy egy nyaralás keretén belül jó volna eljutni Szardíniára.A szervezést már januárban elkezdtük. Gyűjtöttük az infókat a szigetről,csodaszép képeket nézegettünk,szállásokat kerestünk.Ám az árakat látva kicsit alább hagyott lelkesedésünk.Mikor már majdnem úgy gondoltunk,hogy mi ezt nem fogjuk anyagilag felérni,rátaláltunk Emese oldalára:-)! Meglepődve láttuk,hogy a színvonalas apartmanok is teljese megfizethetőek. Egy palau-i medences apartmanfalura ( Residence Capod'Orso) esett a választásunk. Azonnal írtunk is Emesének.A szállásfoglalás mellett a kompjegy megvásárlásában is készségesen segített.Nagyon könnyen ment minden. Az ott töltött tíz napot és a sziget szépségeit nehéz szavakkal leírni,egyszerűen látni kell.Hamisítatlan mediterrán környezet,mesébe illő tengerpartok,kedves emberek,finom ételek,italok. A szállás is kifogástalan volt.Tiszta,tágas apartmanok,felszerelt konyha,kényelmes terasz,gyönyörűen karbantartott kert,szép medence.Mindez 100 méterre a tengertől.Kell ennél jobb:-))? Nagyon gyorsan elteltek az ott töltött napok,de felejthetetlen emlékekkel tértünk haza! Még egyszer nagy köszönet Emesének a segítségért!


1. Kedves Emese!

Nagyon örülök, hogy Rád találtam az Interneten, mert így, a segítségeddel, egy nagyon szuper, jól sikerült nyaralásunk volt Szardínia szigetén.
Ismételten csak köszönetet tudok mondani a sok hasznos információért, és a precíz, mindig gyors, megbízható ügyintézésért. Plussz -ami nem utolsó- a kedvező árakért. Mindenkinek ajánlom, hogy csak Hozzád forduljon, ha szardíniai utazást tervez.

A szardíniai utazás részünkről egy véletlen ötlet eredménye volt, ugyanis az Interneten böngészve nagyon olcsón találtunk repülőjegyet Olbiába, és ezután gondolkoztunk el az utazáson. Palau városka, - ahol a szállásunk volt -, egy kellemes mediterrán település, hangulatos kikötővel, pálmafás sétánnyal és több, jó étteremmel.
A Capo d Orso apartman -amelynek lefoglalásában segítségünkre voltál- minden szempontból kitünő választásnak bizonyult. Az apartmanok egy nagyon szép, gondozott kertben vannak, közel a tengerhez /még 100 m sincs/.

Csak megjegyezni kívánom, amikor itthoni utazási irodában próbálkoztam lefoglalni, mindenütt elutasítottak azzal, hogy szeptemberben már nem lehetséges. Szerencsénkre még nyitva volt, és szerintem a legjobb 3 apartmant kaptuk, tökéletes kilátással a medencére és a tengerre. A medencénél és a parton ingyenesen rendelkezésre álltak a a napozóágyak és a napernyők. Szeptember lévén kevesen voltak, így mindig bőven akadtak szabad ágyak.
Az egyetlen, ami meglepett bennünket, hogy a tengervíz sajnos már nem volt lubickolós meleg, általában 25 fokos, amit érdekes módon hidegnek éreztünk, de azért többször megmártóztunk benne.

Mindennek van előnye - így a tervezettnél több kirándulást tettünk - kisbusszal, hajóval és gyalog.
Palauból félóránként indul a hajó a szemben lévő Maddaléna szigetre, a jegy csak EUR 5. Kár lenne kihagyni ezt a kedves szigetet, mert valódi turistaparadicsom, üzletekkel, bárokkal. Többször átmentünk, mindig felfedeztünk valami újat.
Voltunk Santa Teresaban, láttunk nuraghekat. Végigjártuk a Costa Smeralda legszebb településeit. Lehetőség volt a szállodában befizetni ezeket a kirándulásokat, de általában az idegenvezetők csak olaszul mondják az ismertetőket.

A legszebb az 1 napos hajókirándulásunk volt, ilyen csodálatos tengerpartokat és öblöket csak a karib térségben láttam eddig. Na és a palaui piac sem akármi, finom sajtok, gyümölcsök, halak, borok tömkelegével.

Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom Szardíniát, mi is készülünk mégegyszer a déli oldalra.

Ügyhogy Emese, számíthatsz ránk, mert jelentkezünk újra és várjuk a jó ötleteket!
Szeretettel üdvözlünk Budapestről:

Bacskó Kati és társai

Mission unforgettable - Sardegna

„Az első négyéves trilógia végére
Darth Maul teljesen megjavult és
magával vitte Leia hercegnőt a bolygó
csodálatos szigetére, Szardíniára, hogy
a hatalmas Medve főnök színe előtt örök
hűséget esküdjön - az idők végezetéig.
Habár Darth Maul, - akit barátai csak Manónak hívtak – teljesen megjavult, a feje mégis egyre pirosabb lett Szardínián. Ezt jól viselte Leia, aki hazájában Manka néven volt ismert és bátran vállalta, hogy együtt sül ropogósra a parton a főhőssel. Küldetésüket a háttérből támogatta Emese, a www.szardinia-szallas.hu megalkotója, a magyarok kiutazásainak őrangyala.
A napágyak díjmentesek voltak, de Manónak szüksége volt a sötét oldal minden erejére, hogy nap, mint nap kijuttassa őket a partra.
Manó, hogy kellően lenyűgözze Mankát a különleges képességeivel, még egy helyi vízen járó tanfolyamot is elvégzett és napközben a Marana-öbölben sétálgatott fel, s alá.
A cseles Manó a küldetés második napján remeterákká változott és így hozta Manka tudomására, hogy Palau városánál a Capo d’Orso, a nagy Medve főnök (egyébként Medve-orom) hajlandó szentesíteni a kapcsolatukat. Mivel már három éve csak Mackónak szólították egymást a szerelmesek, Mankának nem volt semmi kifogása a magaslati násszal kapcsolatban.
Palauban Manó elvegyült a helyi szárdok között, hogy megtudja, hol árulnak a városban jegygyűrűt. Azonban minden ékszerésznél csak a helyi „Fede sarda”, domborműves gyűrűt lehetett kapni, hát vett magának inkább egy búvárszemüveget. Tudta, hogy Manka hagyományos, sima aranygyűrűre vágyik, így türelmesen kivárt.
Manka a nagy Medve főnök lábainál várta Manót, aki bensőséges esküt tett:

„Én, az Univerzum jelentéktelen, kis mackója a nagy Medve főnök színe előtt esküszöm örök hűséget az itt jelenlévő, legcsodálatosabb mackó lánynak.”
Mindketten úgy érezték, hogy szerelmük szárdba szökkent.

Nászuknak egyetlen tanúja volt, Jázmin – az örökbe fogadott, tiszteletbeli és ruhátlan Ewok maci, akit már évek óta minden utazásukra magukkal hurcoltak.
Hazafelé találkoztak Yoda mester szárd unokaöccsével is, aki nagyon sok boldogságot kívánt a nászutasoknak, bár egy kis fújtatással jelezte, hogy nem örül az ölben való pesztrálásnak.
Utazásuk során sokat gyönyörködtek a kivételes szépségű szárd építészetben, a különleges építészeti megoldásokban.
Küldetésüket egy kikötői búcsúvacsorával koronázták meg. Megbeszélték mennyi élményben volt részük, a búvárkodás során látott polipot és murénát is beleértve. A szárd pizzák kicsit rendhagyóak voltak az italok árfekvésével és a kiszolgálási díjjal együtt.
Manó észrevette, hogy a beszélgetésüket kihallgatta a birodalmi hüllők egyik álcázott ügynöke is, egy gekko, aki úgy tett mintha csak szárnyas hangyákat fogdosna a lámpa körül.
Hazaindulásuk reggelén meglepetten tapasztaták, hogy a birodalmiak szétlőtték a parton várakozó csillaghajójukat.
Manó a biztonság kedvéért védőpajzsot vont a Borgo Di Punta Marana nevű nyaralóhely fölé, hogy megóvja kedvesét minden további veszélytől.
Végül egy hatalmas komppal tértek vissza a szárazföldre, miközben felhősipkát húzott magára a Golfo Aranci kikötője melletti sziklasziget.
A szlovén tengerpart mentén eljutottak a horvát Rieka városába is, ahol egy kis aranyművesekkel teli utcában meglett a hagyományos pár jegygyűrű is. Most már nincs is más hátra, csak hogy boldogan éljenek, míg meg nem halnak.
Aki nem hiszi, járjon utána!  
2. Mariann és Csabi Élménybeszámolója

Augusztus 31.-én indultunk Szardínia szigetére, ahol 2 csodálatos hetet sikerült eltöltenünk.
A sziget valóban gyönyörű, ahogy azt már sok leírásban olvastam. A tengerpartok ahol jártunk csodaszépek voltak. A leges-legjobban Stintino tetszett nekünk, de a többi part is szuper jó volt.

Az első hetet a sziget déli részén töltöttük, a Santa Margherita di Pula apartmanban. A szállásunk nagyon nyugodt környezetben volt, egy fenyőerdő közepén. Különálló apartmanban laktunk, aminek saját kis kertje volt.
A 2 szintes bungalló nagyon jól felszerelt volt és a parttól kb 100 méterre volt.
Ezen a héten főleg napoztunk és pihengettünk a parton, de azért néhány dolgot megnéztünk a szigeten.

Egy Orosei öböli kirándulásra fizettünk be, melyet Emese intézett el nekünk. Sergio kapitánnyal és legénységével jártuk be az öblöt, ami maga volt az álom. Fehér apró kavicsos partok, türkizkék tenger, csodálatos sziklák és napsütés. Kell ennél több? Szerintem senki ne hagyja ki ezt a kirándulást, mert ezt tényleg látni kell.

Egyik délután Cagliariba is elmentünk egy kis városnézésre, de ott elkapott egy nagy zuhi és bőrig áztunk, bár azért nekünk emlékezetes maradt ahogy egy ernyő alatt állva szorongtunk négyen.

Chia homokdűnés partjait is meglátogattuk, és eltöltöttünk ott egy egész délutánt, ami nagyon jól sikerült.

A második hetet Isola Rossán töltöttük az északi részen. Ez a szállás szintén nagyon jó volt, és még közelebb voltunk a tengerhez, kb 50m :)

Innen mentünk át egyik nap Stintinóba. Nekünk ez volt a leges legszebb part.
A francia polinézián nem jártunk még, de egy karibi strandhoz tudnám hasonlítani Stintinót. Sekély fehér homokos part, ahol a tenger minden színben pompázik.

Egyik nap átkompoztunk Korzikára is, ami egy nagyon szép program volt.
Kisvasúttal körbejártuk Bonifaciot, megebédeltünk egy hangulatos étteremben, és megbeszéltük a párommal, hogy melyik yachtot fogjuk megvenni, ha megnyerjük az ötös lottót:)
Korzikára még egyszer visszatérünk, hogy közelebbről is megismerhessük ezt a szintén csodálatos szigetet.

Összegezve: Szerintem a Földközi-tenger egyik legszebb szigete Szardínia, amit csak ajánlani tudok mindenkinek!

3. Köszönet Emesének!

Nemrég érkeztünk haza Sardegna legszebb tájairól. Déli part-Villasimius, csodálatos választás volt a számunkról.

Emese nagyon profin tudja szervezni a dolgokat. Mi csak ámultunk, mert az itteni emberek olyan kedvesek, és segítőkészek, ritka melegség fog el most is, ahogy írom a levelet.

Varázslatos egész napos hajókázáson is voltunk, egy lakatlan szigeten. (Cavoli sziget)
Bevettük a szigetet maás magyar nyaralokkal együtt, majd a hajón frissen készült meleg tésztát kaptunk a kapitánytól és legénységétől. Mennyeien finom volt, még repetát is lehetett kérni, utána helyi sajt és kolbász kóstoló következett. Dugig eheti az ember magát, záráskent pedig helyi édességet kaptunk mirtuszlikőrrel.
Utána folytattuk az utunkat egy karibi szépségű öbölbe.(Punta Molentis)

Aki akarta, csodáhatta a tájat, vagy mártózhatott egy nagyot a kristálytiszta langyos vízben, vagy éppen a hajóról ugrált be a tengerbe, mint az én párom, aki a második gyemrekkorát élte ezalatt a nehany csodas nap alatt.

A szállásról: egyszerűen olyan amilyet megalmodtunk;
családias, nyugalmas, szép új apartmanokkal, terasszal, kiskerttel, számunkra ez így tökéletes volt.
A város is megfogott: a kis utcák és az emberek, a gyönyörű színes virágokkal díszített erkélyek, a helyi kezműves üzletecskék, az ínycsiklandozó jellegzetes illatok... mindez azonban élőben az igazi!

Emese, köszönjük szepen Neked ezt a remekül eltöltött hetet, amit a család azóta is visszasír, mert annyira jó volt és élményekkel teli.
Ez valóban igazi pihenés volt!
Jövőre is Sardegna szigetére megyünk nyaralni, ahol az emberek még emberek tudtak maradni... tovább is élnek az átlagosnál a béke, a szépség és a nyugalom szigetén.

Köszönettel: Horváth Mariann, Betti és Laci

4. Beszámoló Birtok András és felesége

Már 2010-ben szerettünk volna Szardíniára utazni, mivel csak egy hétre tudtunk ősszel elutazni, ezért tavaly (nagyon ajánlom) csak Umbriáig jutottunk. Idén már tavasszal megvettem a komp jegyeket és nyáron elkezdtem szervezni a nyaralásunkat. Az interneten találtam Emese honlapjára és gondoltam ő biztosan jól ismeri a szigetet, ezért felvettem vele a kapcsolatot. Nem csalódtam, végül is vele konzultálva állítottuk össze az útitervet és ő foglalta a szállásainkat. Röviden írok inkább személyes benyomásaimról, a többi úgyis benne van az útikönyvekben.

Augusztus 28-án kora délután érkezett a kompunk Golfo Aranciba. Az első szállásunk a sziget középső részén Oristano mellett a Su Pranu nevű családi farmon volt.(Agriturismo) Rosszul indult a dolog, nehezen találtuk meg, nem találtunk senkit otthon, nem volt térerő, nem lehetett telefonálni, de minden gyorsan rendeződött. Annak ellenére, hogy a szobánk kicsi volt, fantasztikus 3 estét töltöttünk itt. A háziak (4 testvér és családjaik) nagyon kedvesek voltak. Összesen kb 20-25 vendég volt, hosszú asztaloknál vacsoráztunk jobbnál-jobb ételeket,borokat. Olyan volt mint egy nagy olasz család. Szerencsére egy milanói házaspár hölgy tagja beszélt angolul, így a háziakkal is tudtunk közvetve kommunikálni. Igazán jó barátságot kötöttünk, éjfél után még együtt táncoltunk (sardo) a közeli San Salvatoreban, ahol egy hetes fiesta volt a mezítlábas futás előtti héten. A házigazdák még az itteni házukba is behívtak, sajttal, borral kínáltak. Nincs az az 5 csillagos szálloda amit felcseréltünk volna ezért a helyért. Óriási élmény volt, nagyon ajánlom mindenkinek.

A második napon megnéztük Bosat.(gyönyörű kis városka) Az út Bosa és Alghero között kanyargós, de csak erre szabad menni olyan szép. Alghero is nagyon tetszett, a kikötő mellett egy hangulatos trattoriaban ebédeltünk és az utolsó pillanatban felugrottunk a Neptun barlanghoz induló kis hajóra. Nem bántuk meg. A harmadik napon Oristano környékén néztük meg a strandokat. Putzu Idu,Is Aruttas, Mari Ermi (a legszebb,egészen különleges)

Negyedik nap irány Costa Rei,a Hotel Albarujaban laktunk. Jó kis szálloda, szeretjük a kertre nyíló saját teraszos szobát, ez ilyen volt. A tengerpart gyönyörű. Egy este bementünk Villasimiusba, egyik este Cagliariba, ahol a nézelődés után egy nagyon hangulatos étteremben vacsoráztunk. Sokat pihentünk, sokat láttunk a szállodánktól nem messze található kedvenc tengerparti éttermünkben természetesen nagyon finomakat ettünk.

A nyolcadik napon kb 300 km-es út várt ránk Costa Reitől Castelsardoig. Út közben megnéztük Arbataxot. Sajnos esett az eső (egyetlen nap volt) , ezért nem hajóztunk. Útba ejtettük a Golgo fennsíkot, melyet mindenkinek nagyon ajánlok.(a Golgo éttermet itt nem szabad kihagyni) Az utunk a hegyek között lenyűgöző volt egészen Castelsardoig.

A szállodánk a Hotel Pedreladda korrekt volt, gyönyörű kilátással Castelsardora. A szállodánál fürdeni nem nagyon lehet, mi Isola Rossa irányában gyönyörű beacheket találtunk. Egyik nap Tempio Pausaniaba látogattunk el (nem szabad kihagyni) felmentünk a legmagasabb helyre Monte Limbara és késő délután még 2 órát szörfözni (béreltem) is tudtam remek szélben Port Polloban. Minden este besétáltunk (inkább fel) Castelsardoba ahol nagyon hangulatos kis sikátorokban sétálgattunk, üldögéltünk. A „kötelező” dolgokat (elefánt szobor stb) természetesen megnéztük a környéken.

Utolsó napunkon út közben Capo Testa (fantasztikus), Capo D’Orso, végig a parton Port Cervo,Porto Rotondo, gyönyörű vidék, tényleg egész más mint a sziget középső vagy déli része. Sajnos a Maddalena szigetekre nem jutottunk el, de messziről (Capo D’Orso) is lenyűgöző.

Mindegyik vidéket látni kell,mindenki megtalálja azt ami a legjobban tetszik. Este 9-kor behajóztunk és vacsora után 11 óra körül lefeküdtünk a kabinunkban.

Szardínia fantasztikus, aki teheti menjen el, járja körbe, Mi próbáltunk sokat nézni és sokat pihenni is. Ez tényleg sikerült. Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük még vissza tudunk menni valamikor.

Köszönjük Emesének a jó tanácsokat és a segítséget.

Olaszország továbbra is a kedvenc helyünk.

Melinda & András
5. Kosztola család beszámolója

A nyaralás fantasztikus volt, ezúton is szeretnénk megköszönni. A hotellel minden a legnagyobb rendben volt: a szobában tisztaság; mindennap más étteremben ettünk a hotel területén, melyekben egy-egy téma körül főztek jobbnál jobban (halak, szárd hagyományos ételek, pizza-fagyi, sültek ...); személyzet kedves-segítőkész, beszél angolul (sőt volt egy magyar származású recepciós hölgy és egy magyar animátor). A tengerpartot a gyerekek nagyon élvezték, jókat lubickoltunk és olvastunk. Béreltünk egy autót és megnéztük a szomszéd várost: Castelsardot, melynek zeg-zugos utcáin jót sétáltunk és egy nénitől vásároltunk fonott tálakat, melyeket a szemünk láttára készített. Másnap elkocsikáztunk Tempio Pausaniaba is megnézni a középkori belvárost. A hotelben volt lehetőség hajókirándulásra befizetni. Mi Korzika déli partjai felé túráztunk egy max. 15 személyes gyors kis hajóval. Először Lavezzi szigetén kötöttünk ki, ahol a vízben rengeteg hal úszkált a lábunk körül. Onnét áthajóztunk egy gyönyörű sekély vízű öbölbe Bonifacio közelében. Végül megnéztük ezt a meredek sziklafalra épült várost. Nagyszerű élményekkel gazdagodtunk. Hazainduláskor a gyermekeink csak azt mondogatták, hogy miért kell hazamenni és hogy jövőre is ugyanebbe a hotelba "KELL" jönnünk nyaralni.6. Beszámoló Borocz Gyula - Beszámoló La Maddalenáról

Újra úton! Egy év elteltével ismét elindultunk, ígéretünkhöz híven visszalátogattunk a legendák szigetére. A várakozás izgalma már hajnalban a komp fedélzetére csalogatott. Három főszereplője volt reggeli mozimnak: a büszke tenger, a révedező nap és Szardínia. Álltam és katarzissal hatott rám összhatásuk. A víz és a nap mozgott, a part pedig várt. Az idők kezdete óta ugyanígy tesznek, de mi csupán mostanában tesszük tiszteletünket náluk. Kikötést követően első utunk Tempioba vezetett. Tempio Pausania a "bölcs, öreg Gallura király" utcáin sétálva, Andrea Parodi zenéjét hallgatva, nézve a főtér kövein csillogó fénybe font öregek beszélgetését, tudtam, idén is jól döntöttünk. A munkát a rohanást, Budapestet hátrahagyva, minden oly egyszerű és tökéletes. Visszatérve egy gondolat erejéig A. Parodi,a "Szárd Mercury" énekéhez, egy újabb kapcsolódási pontot találtam. Nem csak a magyar ember vigad sírva! Apró kirándulásunkat követően La Maddalena szigetére hajóztunk, hogy két évvel ezelőtti villámlátogatásunk után, idén két hetet töltsünk itt. A szálláshelyre történő megérkezésünket követően újra "lesett a garas". A dolgok itt egy kicsit más tempóban folynak -Pazienza, non fretta! ( Igazuk van! ) A kisváros egyébként olyan bájos mint egy gyermek mondóka: kicsi, kerek, egész és mindig vidám. Itt és a környező Caprerán minden megtalálható amit mi az emlékezetes nyaralás fogalma alatt elképzelünk. Szájtátva eszmélünk viszont arra, amit még álmunk sem vetített. A városka nem sokat változott az évek alatt, ragyogó mediterrán festmény. Sétálóutcáiban és terein mindig pezseg az élet. A Via Garibaldin lakó cicának minden vendéghez van egy kedves gesztusa. Ám, ez a kedves városka és a hozzá tartozó apró szigetek is elkezdték a visszaszámolást. Az ipari turizmus sajnos itt is lehorgonyzott. Ma még a hivalkodó, kihívó magamutogatás helyett, meleg öleléssel kedveskedik. A Luis Vuitton Trophy versenyére elkészült és a jövőben óriásjachtok állomásaként átalakított Cala Camicia épületeit. Az itt kialakított infrastruktúra rendkívül impozáns és valóban igényes alkotás. Elkészültével azonban Garibaldi csendes őszét idővel a zöldhasú és a tűzpiros autócsodák is "gazdagítják". A friss hírre már reagálni is nehéz, miszerint az olasz kormány eladásra kínálja tehetős befektetőknek Caprera szigetét, Garibaldinak a "két világ hősének" nyughelyét! Kishajóval, gyalog vagy kerékpárral is bejárható öblöcskék a két hét minden napjára remek programot biztosítottak. A mi két kedvencünk Cala Andreani és Cala Spalmatore volt, de a maga nemében páratlan Testa di Polpo-t sem szabad kihagyni. Az olyan, csupán gyalogosan megközelíthető helyek mint a Cala Brigantina, Cala Coticio és Cala Napoletana is megéri az erőfeszítést. Írhatok én bármit és bármennyit, ez nem az az eszköz amellyel illusztrálni lehetne a tüneményt. Ezúton ismét szeretném megköszönni Emese segítségét,amely hozzásegített minket egy újabb felejthetetlen nyaralás átéléséhez. EZ CSODÁLATOS!!! http://www.youtube.com/watch?v=Izae0lx9gyk7. Kovács Kinga beszámolója fotókkal

Szállásunk remek volt, a Calaserena szálloda szobái tiszták, jól berendezettek, kényelmesek voltak. A szobából nyíló erkély az eukaliptusz parkra nagyon kellemes volt. A szálloda rengeteg újdonsággal lepett meg minket, hosszú sétányok, medencék, kávézó, mini állatkert, gyerekjátszótér. Kimondottan kedves volt minden alkalommal látni,hogy a családok az étterem előtt leparkoltak a babakocsikkal, ez még családiasabbá tette az egészet. A személyzet kimondottan kedves és segítőkész volt, csodás ételekkel leptek meg bennünket minden reggel, délben és esteJ Sokféle saláta, zöldség, gyümölcs,halak, édességek és még sok jó sorakozott a svédasztalon, ami mindig tele volt. Mi felnőttek 7-en és a kisbaba legalább 2 kg plusszal jöttünk haza. Köszönjük az ajánlást, remek választás volt. Ár-érték arányban is kiváló mindenszolgáltatással együtt.

Minden jót, kellemes pihenést kívánunk és biztosra vesszük: visszajövünk Szardíniára!

Kovács Kinga és barátai
8. Beszámoló Magyar Viktor szardínai nyaralás

Szuperül sikerült a szeptember közepi nyaralásunk. Hosszú volt az út a szigetre, de kárpótoltak a csodálatos látnivalók útközben (Velence, Pisa:) és persze a kompút.A szállással is minden rendben volt (hatalmas volt kettőnknek) tetszett a hangulata , a terasz, növényzet stb... Gyors volt az ügyintézés. Az időjárás is végig jó volt. Gyönyörűek voltak a strandok, a táj . Lenyűgözött a La Cinta, Travolara, S. Ghirgolu , Budoni és persze a Cala Luna partszakasz. . Egyszóval Tökéletes volt minden, tényleg olyan varázslatos a sziget mint a leírásokban! Nehéz lesz ennél szebb és jobb nyaralást összehozni ezek után. Tervezzük hogy pár év múlva visszatérünk családosan, barátokkal! Köszönjük a segítséget és bátran fogjuk ajánlani mindenkinek a Sardynia Travelt :) !
9. Beszámoló Li Éva és családja

Az Atlanti Óceán mély sötétkék, a Balti tenger acélkék, a Fekete-tenger kobaltkék, a Földközi tenger Horvátországnál azúrkék, Rodosz mellett égszínkék, na de olyan tiszta vizű, olyan zöld színű tengert, mint a Szardínia partjait nyaldosó Tirrén-tenger, Európában másutt nem láttunk! Egy kis közeli Dél-tenger... Külön öröm, hogy a partok nem sziklásak, nem kavicsosak, simogató homokon talpalhat az ember. Hab a tortán, hogy nem fekete, nem vörös, hanem fehér. Nem sodor a szél nejlonzacskókat, nincsenek szétszórt sörösüvegek, tiszta a part, tiszták a városkák. Aki olyan alacsony termetű, mint én, épp olyan jól érzi magát Szardínián, mint Portugáliában vagy Malájziában - mindenki más is alacsony. De nem kövér! Sehol nem láttunk hájas, tohonya embereket. Hamar megtapasztaltuk, miért: az ember degeszre eheti magát nap nap után ezerféle ízzel, mégsem fekszi meg a gyomrát, ezek zömmel könnyű étkek. A borok viszont éppen nekünk, magyaroknak valók: alig van más, mint száraz bor, az viszont olyan zamatos, néha gyümölcsös, máskor testes, hogy csak úgy itatja magát. És a sütemények!!

A szardíniaiak beszélnek angolul, sokan németül is, nyugaton spanyolul, ha kell, franciául tudót is találni. Kicsit mások, mint a csizmán élő olaszok. Nem olyan hangosak, nincsenek olyan széles gesztusaik. Tapintatosabbak, és önérzetesebbek is. Van ebben a szigetkultúrában valami nagyon ősi, vérbeli európai, valami érintetlen, egyszerű, paraszti, őszinte, kemény, valami hivalkodás nélküli eredetiség. Még érezni az elmúlt évszázadok leheletét, szelét a tenger fölött magasodó várfalak közelében, még felsejdül az emberben a pár emberöltővel ezelőtt kikötött kalózok élete, amikor a delfinek vonulásáról, a hajó önsúlyáról lelkesen magyarázó hajósokat hallgatja. Meghatóak a lakatlan szigetek, és romantikus, amikor egy sziget egyetlen, magányos festőművész-lakójának kunyhóját mutogatják. Elképednek és értékelik, hogy tudjuk, ki volt az a Garibaldi, vagy érdekel, hogy kell articsókát tenyészteni. Nincsenek koldusok, nem láttunk romákat, csak a parton afrikai árusokat, de ők sem voltak zavaróak. Szardíniára az ínyencek menjenek: a konyha, a történelem, a hagyományok kifinomult ízlésű ínyencei, az, aki nem a harsogó giccset kedveli, a tiszta, zöld tengerek szerelmese.
10. Beszámoló Miklós Andreától

Köszönjük a nyaralás lehetőségének megszervezését. A sziget tényleg gyönyörű. Jártunk eldugott öblökben, túráztunk folyómederben, megcsodáltuk a főváros szűk utcáit, és felküzdöttük magunkat Baunei városába is. Az apartman nagyon barátságos és kényelmes volt, ajánlani tudom mindenkinek.
11. Dr Kapinya Veronika beszamoloja

A nyaralásunk nagyon jól sikerült és szivesen felajánlom azt a segítséget is, hogyha a jövőben Önnél bárki érdeklődik szardiniai nyaralásról, szívesen tájékoztatom. Mi, mivel már sok szép helyen jártunk, kellően rugalmasak vagyunk, a fiúk jól beszélnek angolul, németül, kicsit franciául, ezért nekünk soha nincsenek nyelvi problémáink. Általában a kinti programokat magunk szervezzük meg. Így tehát átmentünk Caprerara, béreltünk autót, bejártuk az északnyugati részt, voltunk a Maddalena szigeteken is. Emellett a szálloda kifogástalan volt. Megszervezték a középső fiam 20. születésnapi tortáját és azalkalommal a szállodában vacsoráztunk. Nagyon szinvonalas volt az ellátás és hála istennek csak az utolsó egy-két napban voltak oroszok, de ők is a "jobbak" közül.

Minden jól működött, a repülés kifogástalan volt és mindenkinek ajánlom az általam szervezett megoldást, tehát a Budapest-Róma, Róma-Olbia vagy aki délre meg, a Róma-Cagliari útvonalat. A Merediana Légitársaság teljesen rendben volt, nem volt késés, vagy bármi probléma. A transzfer időket is kellemesen eltötöttük a Római Reptéren.

Szardinia az a hely, ahova mi még vissza fogunk menni, mert nagyon sok mindent nem láttunk és szeretnénk megnézni. Nagyon tetszett Szardiának ez a kialakítása a tengerparti részeken. Finomakat ettünk, ittunk, kifogástalan volt a kiszolgálás és nagyon barátságosak voltak valamennyi étteremben. Magyarokkal ugyan nem találkoztunk, csak az utolsó nap érkezett egy nászutas házaspár a szállodába, ők gépkocsival jöttek Magyarországról.

Köszönjük a segítségét és ha ismét Szardiniára megyünk, keresni fogjuk Önt. Ha bármilyen információra szüksége lenne az utazásunkról, szívesen tájékoztatom.12. Kameniczky Anna beszámoló

Idén csodálatos 10 napot töltöttünk a szigeten .Budoniban és környékén. Gyönyörű helyeken jártunk .A tengerpart lenyűgöző mindenhol,nem találtunk olyat ami ne tetszett volna .A tenger színe az leírhatatlan,azt látni kell.

Nagyon nagyon jól éreztük magunkat,jövőre is biztos hogy Szardiniára megyünk nyaralni.Csak a déli részre.Azt is fel szeretnénk fedezni.

A szállásunk kifogástalan volt,tényleg semmilyen rossz tapasztalatot nem szereztünk.

Szivünk szerint már most vissza mennénk,imádjuk a tengert,és Szardinia teljesen más mint ahol eddig jártunk,nem lehet össze hasonlítani semmivel,nem is szeretnénk.

Bele szerettünk a szigetbeJ

Ezúton is nagyon köszönjük Emesének a sok segítséget,jó érzéssel töltött el minket hogy ha bármi van,akkor rá számíthatunk.

Szardiniát egy szóval jellemezném:MESESZÉP.És ebben minden benne van.