FŐOLDAL
BEMUTATKOZÁS
ELÉRHETŐSÉG, FOGLALÁS
NYEREMÉNYJÁTÉK 2017
SZARDÍNIA, A SZIGET
KORÁBBI VENDÉGEINK
ÚJ BESZÁMOLÓK
ÖSSZES SZÁLLÁS AJÁNLAT:
- CSALÁDBARÁT SZÁLLÁSOK
- ALL INCLUSIVE
- LUXUS UTAZÁS
- NÁSZÚT
Csavargások Cagliariban
GOLF UTAZÁS
TÉRKÉP
KÉPGALÉRIA
VIDEO
UTAZÁS SZARDÍNIÁRA
LÁTNIVALÓK, PROGRAMOK
HAJÓKIRÁNDULÁSOK
PRAKTIKUS TANÁCSOK
UTAZÁS 2017 KIÁLLÍTÁS
ASINARA -MAGYAR HADIFOGLYAINK EMLÉKÉRE

SZARDÍNIA élménybeszámolók

Korábbi vendégeink írták

Most hajókirándulást, városnézést, szárdestet nyerhet!!! Részletek itt!


Horváth Katalin és családja:

Ha valaki Szardíniára szeretne utazni, vétek lenne kihagyni ezt a honlapot!
Petrei Emese és munkatársai olyan nagy szeretettel és odaadással teszik a dolgukat, hogy az utazni vágyónak szinte minden kívánsága teljesül!
Sokféle ajánlatot küldenek, és minden óhajunkat figyelembe veszik. Emellett az ajánlataik árban is nagyon kedvezőek és helyismeretüknél fogva olyan tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyet az itthoni irodák nem tudnak utolérni. Csodálatos helyen nyaraltunk 2008 nyarán Olbiától északra egy apartman telepen, közvetlenül a tengerparton, szinte hibátlan nyaralásunkért ezúton is köszönetet mondok Emesének!

palmafa beachÉlménybeszámoló Katitól és Pétertől:

2008. szeptember elejétől 3 hetet töltöttünk férjemmel a Palm Villige Resort apartmanházban Villasimiusban.
A szálláshoz a Sardyniatravelen keresztül jutottunk, illetve az Index Szardínia fórumán tűnt fel Petrei Emese, aki különféle jótanácsokkal látta el az odautazni kívánókat. Felajánlotta segítségét a szálláskereséshez és mi boldogan éltünk vele. Rengeteg ajánlatot kaptunk tőle és a sokból nem volt nehéz a nekünk megfelelőt kiválasztani. Nem is fogtunk mellé, mert pont ilyet képzeltünk.
Pici apartman, de minden volt benne, amire szükségünk volt. Jól felszerelt konyha - ami a hal és ráksütéseimhez elengedhetetlen volt -, kényelmes ágy, TV és nem utolsósorban egy minden képzeletet felülmúló erkély, amiről jól láttuk a tengert és az aktuális és többször megjelenő szivárványokat. Az estéink nagy részét ezen az erkélyen töltöttük. Az apartmanházhoz tartozik egy meleg időben elengedhetetlen medence, amely jól ápolt, tisztán tartott. Az apartmanban hetente cserélték a törülközőket és az ágyneműt, valamint a strandtörülközőt. A strandon térítésmentesen igénybe vehettük az apartmanház napozóágyait és napernyőjét is. A parkolóban pedig, szinte az erkélyünk alatt parkolhatott a kocsink. Egyszóval tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.
Emesével szinte az első napok egyikén találkoztunk Cagliariban és nagyon kedves volt tőle, hogy a férjem nem kevés kérdésére kész volt válaszolni, így a sziget gyönyörűségeinek megtekintését Emese javaslatai alapján tettük meg.
Miután ez volt a harmadik szardíniai utunk és az előző kettő alkalmával csak az északi részt néztük meg, tökéletesen bejártuk ezalkalommal a déli részt, ami varázslatosan romantikus, rengeteg öblével, türkizkék vizével.
Emese szervezett az akkor ottlevő magyaroknak egy szárd estén való részvételt, (miután rosszul látok vezetni sötétben, férjével értünk jött és haza is vitt minket, amiért ma is nagyon hálás vagyok), ahol kicsit belepillanthattunk a szárd hagyományokba, táncokba és ételekbe, amik nagyon finomak.
A szardíniai nyaralást azoknak javaslom, akik nem ijednek meg egy kis utazástól ahhoz, hogy ezáltal egy meseszép szigetet megnézhessenek és igazán jól érezzek magukat.

vorossziklak szivarvanyBolyki Ágnes véleménye:

A teljes kikapcsolódás lelkileg-testileg egyaránt:
Simogató, kristálytiszta tenger;
puha, fehér homok;
rózsaszínben pompázó, virágos cserjék;
kaktuszbokrokkal teli; hatalmas bazaltköves hegyek
kedves, barátságos szigetlakók,
finom ételek...nekem mindezt nyújtotta Szardínia szigete.
Aki pihenésre, nyugalomra, tiszta levegőre vágyik, csakis ajánlani tudom... s emellett garantáltan se fázni, se unatkozni nem fog senki!
A szigetről pedig kérdezzétek bátran Emesét, nagyon sok érdekességet megtudhattok... ;)

feherhomok viragÁkos, Lívia, Hanna, Zoli és Erika véleménye:

Idén nyáron két és fél hetet töltöttünk egy kis Korzikai kitérővel Szardínián. Önállóan szerveztük meg az utunkat, egy hatalmas lakóautóval mentünk. Nyaralásunk második felét töltöttük Szardínián, Petrei Emese segítségével egy apartmant béreltünk Porto Corallo-n, melynek lefoglalását még itthonról intéztük természetesen.
Szerencsések vagyunk, mert szinte minden évben eljutunk szebbnél-szebb helyekre így együtt a kis társaságunkkal, de egy valamit biztosan állíthatunk:
Ilyen profin bonyolított ügyintézéssel és ilyen magas színvonalú, tökéletes szállással még nem nagyon találkoztunk, mint Szardíinián.
Mi megírtuk Emesének még az üdülés előtt az igényeinket és ezek maximális figyelembevételével ajánlotta részünkre a közvetlen tengerparti, csodálatos környezetben elterülő hat személyes szállást. Annyira fel volt szerelve mindennel a lakás, hogy a lakóautóból szinte semmit nem kellett bevinnünk az egy hétre. Gondolok itt az evőeszközökre, poharakra, tányérokra, műszaki cikkekre stb. Gyönyörű tisztaság, modern felszerelés. A helyi irodában mosolygós alkalmazottak és ami még nagyon fontos: a szigeten is felvehettük Emesével a kapcsolatot telefonon például fakultatív programokkal kapcsolatban és készségesen válaszolt minden kérdésünkre ugyanúgy, mint utazás előtt.
A sziget gyönyörű, az emberek kedvesek, az idő csodálatos, a tenger álomszép... soroljuk még?
Petrei Emesét és utazási irodáját pedig őszinte szívvel merem ajánlani mindenkinek, tényleg le a kalappal, profi munka!
Egyszóval: kívánom mindenkinek, hogy legalább egyszer részese lehessen ennek a csodának!

tengerpart naplementeOrsiék beszámolója:

Összességében ez jut az eszembe ha Szardíniára és az ott töltött 2 hétre gondolok:
Az igazi olasz vendégszeretet, talán még hatványozottabban is egy nyugodt igazán természetközeli szigeten, kristálytiszta türkiz színű tengerrel, szinte fehér homokos parttal, rengeteg kirándulóhellyel.
Nagyon ideális családoknak, romantikára és kalandra vágyóknak.
Az olaszok híresek a gyerekszeretetükről és ez Szardínián sincs másként, mindenhol gondolnak a bambinokra.
Európában talán itt vannak egyedül szinte teljesen érintetlen partok.
Egész nyáron jó idő van, nincs front, nem kell félni, hogy mi lesz a másnapi kirándulós programmal, mert biztos hétágra süt a nap.
Ezen a szigeten át lehet élni az igazi szabadság hangulatát, tényleg lehet pihenni és kikapcsolódni és biztos feltöltődve tér haza az ember.
Ja és nekünk a komp is legalább akkora élmény volt mint maga a nyaralás. Sok mindenki ült már repülőn, vonaton de ilyen kompon nem biztos és ezt legközelebb Szardíniára vagy Korzikára teheti meg, nem szabad kihagyni.
A szállásunk Villiasimiusban (Green Village Resort) egyszerűen tökéletes volt. Úgy éreztük magunkat, mintha egy luxus üdülőbe lettünk volna. Nagy kert, tele színes virágokkal, pálmafákkal, medence, játszótér.
Az apartmanunk két szoba plusz nappalis, nagy teraszos volt. Kicsit féltünk hogy pici lesz a maga 28 nm-vel, de bőven elfértünk benne. A teraszunktól pár lépésre volt a medence, így amikor a kisebbik gyerekünk aludt délután, addig a nagyobbikkal tudtunk fürdeni.
Ezt a szállást nagyon ajánlom kisgyerekes családoknak. Sok helyen jártunk már, de ez volt a legjobb apatmanunk eddig.
De jó is volt! :-) A gyerekek is sokat emlegetik.
Köszönet Emese a sok segítségért és a szállásért!

orsiek orsiekÉva, Réka és Tibor véleménye:

A családi nyaralást 2008 nyarára Szardíniára terveztük. Mint minden ilyen esetben segítségül hívtuk az internetes fórumokat. Így akadtunk az Index fórumon, a Szardínia topicban, egy aktív és segítőkész fórumozóra. Beírásaiból kiderült, hogy a szigeten él és tud segíteni az utazásban. Ő Emese. Felvettük vele a kapcsolatot és özönlöttek tőle a szállásajánlatok.
2 hetet töltöttünk a szigeten, 1 hetet északon, (Porto Istana) és 1 hetet délen (Solanas). Mind a két helyen Emese által ajánlott és rajta keresztül foglalt apartmanokban voltunk, melyekről csak jót tudok írni. Igaz nem voltak olcsóak ezek a szállások, de jól felszereltek és minden igényt kielégítőek.
Sok tanácsot kaptunk, mit érdemes megnézni, hogy érdemes kirándulásokat tervezni a szigeten. Emlékezetes élmény a szárd est, ahol megismerkedtünk Emese családjával és betekinthettünk abba a sokszínű folklórba és gasztronómiai kavalkádba ami a szárdokat jellemzi.
A sziget csodáiról nem írok bővebben mert azt látni kell és úgyis megpróbálják azt más utazók. A kristálytiszta tenger , néhol sziklás, máshol pedig fehérhomokos partok, a vadregényes hegyi utak, a Giara di Gesturi vadlovai csak személyesen átélve jelentenek igazi élményt. Sajnos a 2 hét nagyon kevés, megfogadtuk még visszatérünk. Egy fix pontunk van a szigeten, szerintem segíteni fog, ahogy már egyszer megtette.
Köszönjük!

medence szárd estMüller Hajnalka beszámolója:

A párommal és a barátainkkal már kétszer jártunk Szardínián. Természetesen az első találkozás a szigettel meghatározó volt számunkra.
Mikor kikötöttünk és legördült az autónk a kompról alig hittünk a szemünknek. Mindenfelé gyönyörű táj vett minket körül, csodaszép tenger, fehérhomokos partok, sólepárló medencék és flamingók, amik rózsaszínben pompáztak és a domboldalon a szépséges zöld növények és kaktuszok.
Alig győztünk fényképezni, elég sok idő telt ezzel míg Solanasba értünk, ahol Emese már várt ránk.
Nagyon szép szállást kaptunk és minden tudnivalót kedvesen elmondott, és a sziget érdekességeibe is bevezetett már az első perctől fogva. Tudtuk merre induljunk kirándulni, mit hol érdemes megnézni és hol érdemes fürödni, vásárolni. Így olyan tökéletesen indult a nyaralás amilyet csak álmodhattunk magunknak. Emese nagy profizmussal támogatott bernnünket minden kívánságunkban, amit ezúton is szeretnénk megköszönni neki. Nagy szerepe volt abban, hogy a szívünkbe zártuk a szigetet és azóta is a rabjai vagyunk.
Szardínia egy olyan meseszép hely ahol mindenki megtalálja azt amit kíván, csodálatos strandokat, hihetetlen tiszta és kék tengert, meghitt városkákat, izgalmas hegyeket és erdőket és mindezt a tömegturizmus hátrányai nélkül élvezheti az utazó a helyi lakosok vendégszeretetével....mintha csak haza ért volna.
Azóta már volt alkalmunk a szigeten kicsit több időt eltölteni ismét, de még mindig akad felfedeznivaló. Az idén is szeretnénk visszatérni immár a kisfiúnkkal együtt, hogy bejárhassuk az eddig kimaradt részeket.

Egy Szardíniai útikönyv szerint aki egyszer jár Szardínián és hazatér, egy idő után Szardínia-betegség-ben kezd szenvedni és vissza kell látogatnia. Megerősíthetem, hogy ez nem csak legenda......

medence szárd estBalázs, Rita és Levente élményei:

Bárminemű pátosz és túlzás nélkül állíthatom: Szardínián nyaralni egy álom. Ha az „előttem szólok” már tettek hasonlóan hangzatos kijelentést beszámolóikban, akkor mindazok, akik ezen rövid vélemények alapján döntenek a Földközi-tenger második legnagyobb szigetének felkeresése mellett, kérem, ne gondolják, ezek csupán frázisok, és nyilván mindenki pusztán „kötelességből” csak dicséri a szigetet. A mi kis családunk esetében a fenti állítás az immáron második szardíniai utunk által még inkább bizonyosságot és megerősítést nyert.

A szigetet két különböző szemszögből nézve is volt alkalmunk megismerni, s ezáltal tudom ajánlani két, egymástól teljesen eltérő igényű utazócsoport számára is.
Nos, első utunk során a mézesheteinket töltöttünk a szigeten. Akkor a Palmasera Village Resort hotelban laktunk, amely egy nagyon szép, zöld parkban fekszik, közvetlenül a tengerparton. Arról, hogy milyen szolgáltatásai vannak a hotelnak, fölösleges különösebben szólni, hiszen a „SZÁLLÁS AJÁNLATOK” fül alatt a honlapon mindenki megtalálhatja. A szálló valóban remek, hangulatos, romantikus. Tökéletes választás nászút gyanánt. Annál is inkább, mert – jóllehet persze csak motorcsónakkal – olyan partok és parányi öblök érhetők el (pl. Ziu Santoru), ahol gyakran megesik, hogy az ember csak maga tartózkodik.
Senki más rajtuk kívül. A víz valóban smaragdzöld, és a sziklák tövében a tengerben élő állatvilág is kitűnően felfedezhető.
A Cala Gonone partján tovább haladva pedig nem kisebb nevű partok és strandok érhetők el, mint Cala Luna, Cala Marioulu vagy Cala Goloritze. Ezeket bármely valamirevaló, Szardíniát bemutatni kívánó útikönyv is rendszerint a top 10 strand között emlegeti. A korábban említett szálláshelyről kiindulva pedig inkább a sziget északi fele fedezhető fel könnyebben. Így például Dorgali, Orgosolo – a rendkívül érdekes falfestményeivel –, Nuoro, Sassari vagy az Ispinigoli barlang. Érdemes kirándulásokat tenni és nem csak a napfürdőzést élvezni, mert a sziget valóban bővelkedik kihagyhatatlan természeti szépségekben.

Második utunkra már az alig másfél éves gyermekünkkel vállalkoztunk. Ezúttal a Petrei Emese által ajánlott Sighientu hotelban laktunk. Ebben is – mint minden másban is – külön dicséretet érdemel Emese segítőkészsége, naprakészsége és rendkívüli kedvessége, amellyel a szigetre utazó magyarok felé fordul.

A Sighientu hotel kitűnően alkalmas kisgyermekkel való üdülésre. Eddigi nyaralásaink során jellemzően kicsit zárkózottak voltunk az animációs programok iránt, mindez azonban ebben a szállóban egy csapásra megváltozott. Ehhez természetesen kapocsként kellett a gyermek, akit elbűvöltek a zenés, szórakoztató műsorok és a kedves animátorok.
De persze a felnőttek szórakozását is nagyon tartalmas, vidám estek szolgálják. A szállóban rengeteg kisgyermekes család tartózkodik egyébiránt, s mondhatni, hogy az üdülőtelep is sok szempontból ennek megfelelően van kialakítva (medence, játszótér, állatpark).
A szállóhoz tartozó tengerpartról túl sok jót ugyan nem lehet mondani, mindezért kárpótol a hatalmas vízfelületű medence és hát nem utolsósorban a közelben elterülő, csodálatosan szép, kihagyhatatlan strandok (Costa Rei, Villasimius). Az ellátás bőséges, az ételek finomak. A szobák szépek és tiszták.

A szigetet tehát nyugodt szívvel merem ajánlani mind párok, mind pedig kisgyermekes családok számára – mindketten megtalálják számításaikat.

Mindezekhez Emese pedig a legjobb kapocs.

medence szálloda

medence szállodaBöröcz Gyula beszámolója:

Ülök a kanapén, kezemben egy jéghideg Mirtoval töltött pohár, az ablakon az ősz kandikál befelé. Budapesten vagyok.
Felrémlenek a nyári emlékek, merítek belőlük egy cseppnyit, úgyis kifogyhatatlan. Nézem a fényképeket és újra élem a mesét. Újra látom az a vibráló kéket és vöröset, érzem a vidék fűszerillatát, hallom a kabócák és sirályok kórusát, a sziget felém irányuló szeretetét.

Néhány éve rendszeresen a szomszédba hajóztunk és úgy hittük, nem is akadhatunk tökéletesebb nyaralóhelyre Korzikánál. Már nem emlékszem, hogy miért döntöttünk egy napon a szárd sziget megismerése mellett, de áldom azt a napot.

Belekóstoltunk Alghero különleges hangulatába és Sassari hétköznapjaiba, Stintino tengerpartjának selymességébe, vizének simogatásába. Elbűvölt Castelsardo fekvése, apró házainak bája, a nuraghek és népének rejtélye. Isola Rosa és a Costa Paradiso kaleodoszkópikus színei ma is hihetetlennek tűnnek.
Feleségemmel a Capo Testa marsbéli félszigetén átélt naplemente tetoválásként égett kapcsolatunkba. Santa Teresa di Gallura apró kis mellékutcájában életem legfinomabb pizzáját fogyasztottam el. ( gombás-rukkolás )

La Maddalena és a Costa Smeralda méltatása közhelyként hangozna, elég annyi róluk, hogy itt nyaral a világ üzleti és politikai elitjének illusztris része. Ettől egy picit zsúfoltnak tűnt számunkra, de tökéletesen megértem a választásukat. ( Garibaldiét is! )

Arbatax aprócska kikötőjéből hajókirándulásra indultunk az orosei-i öbölbe. Az egész valóban mese volt habbal! Páratlan látványban volt részünk, mi még ehhez foghatót nem láttunk!
NE MULASSZA EL SENKI, AKIT ERRE VEZET SZERENCSÉJE !

Cagliari igazi kozmopolita európai város, sajnos a mindenhol felfedezhető negatív attitűdökkel. Páratlan fekvése és hangulata, az emberek állandóan mosolygó barna arca, a napfény és ragyogás viszont kiemeli a mediterrán térségben.
Emese otthont lelt itt, kicsit irigykedünk is rá! Mindenben készségesen segített nekünk, nagyon köszönjük! Ötleteit és tanácsait érdemes megfogadnia még az elvetemült kalandoroknak is!

A szállásainkra semmilyen "kukacoskodó" kifogással sem tudok élni. Mindenhol jelen van az itt élő emberekre oly jellemző "megölelem a világot" mentalitás. Az épületek és a természet harmóniájának tudatos kialakítása, a tradicionális színek és anyagok megválasztása mindenhol tökéletes alkotássá forrt.

Ahogy az írás során telnek a percek, újra felidéződnek az emlékek, megfogalmazódik bennem újra: még, még, méég........!
Köszönjük Szardínia !!!
Utóirat: Jövőre szeretnénk ismét ellátogatni hozzád és felfedezni a déli, délnyugati vidékeket részletesebben. Vár minket pazar egységed és mi megyünk !!!

szardínia élménybeszámoló szardínia élménybeszámoló

szardínia beszámoló szardínia beszámolóVica és Koka beszámolója:

Szardínia azon kevés helyek közé tartozik, amit az életben legalább egyszer mindenkinek látnia kellene. Szavakkal szinte nem is lehet elmondani, sőt még a fényképek se adják vissza azt a mesebeli környezetet amiben egy hétig részünk volt.

Komppal érkeztünk a szigetre, Olbiába. A szállásunk Porto Coralloban egy hegyoldalra épült kis faluban volt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a tengerre. A strandra vezető utunkat pálmafákkal és leanderekkel szegélyezett lépcsős kis utcácskákon tettük meg minden nap.
Kirándulásaink során eljutottunk több fehér homokos tengerpartra. Costa Rei és Villasimius álomba illő szépségével egyszerűen nem tudtunk betelni.
A főváros Cagliari szerintem kihagyhatatlan célpont, ha valaki felejthetetlen élményekre vágyik. Mi az esti órákban érkeztünk, így sötétedés után csodálhattuk meg a lélegzetelállító kilátást a San Remy bástya tetejéről.

Emesének és a Szardynia Travelnek ez úton is szeretnénk megköszönni, hogy a legjobb szállással hozzájárult életünk legszebb nyaralásához!

Örökre a szívünkbe zártuk ezt a mesebeli helyet és amióta a komp távolodni kezdett a szigettől mi visszavágyunk!

szardínia élménybeszámoló szardínia élménybeszámolóNémeth Gabriella legszebb napja:

Én is mindenkinek tudom ajánlani Szardínát, azon belül is a Tanka Village szállodát, nyolcad magammal voltam ott juliusban ill. ott tartottuk meg párommal az esküvőnket!!!!

Szardíniának csodálatos a természeti adottsága, ilyen gyönyörű tengerrel még nem nagyon találkoztam, az emberek nagyon kedvesek és szeretik a túristákat! A szállodával is nagyon meg voltunk elégedve (biztos, hogy még vissza fogunk térni oda), ilyen tisztaságot talán még soha sehol nem tapasztaltam, a személyzet kedves, minden problémát nagyon rugalmasan kezelnek, itt az ember tényleg azt érzi, hogy ők vannak az turistákért és nem fordítva, amit mostanában mindenhol tapasztalok!!!
Az ételek finomak és hatalmas a választék, jó pár kilót felszedtünk mire hazaértünk! A szállodán belüli kártyás rendszer lehetővé teszi, hogy ne kelljen állandóan a pénztárcánkat magunkkal hurcolni minenhova, még a közértbe is lehet vele fizetni, nem beszélve arról,hogy nem kényszerítenek rá, arra, hogy a bárban vásároljunk dupla annyiért!!

Az esküvő megszervezéséért külön köszönet Petrei Emesének aki nagyon sokat segített, hogy ilyen klasszul sikerüljön.
A tengeren a helyi tiszteletes csónakjában áldotta meg a frigyünket ill. a víz alatt 3 méterrel található Madonna szobor áldását kérve a házasságunkra. Nagyon izgalmas és romantikus volt a szertartás. Ezek után a szállodától megrendelt ( hozzáteszem ilyet még soha nem kért tőlük senki) koktélparty következett, amit a szálloda strandján a homokban rendeztek be részünkre, ezt nem részletezném, inkább tekinték meg az erről készült képeket, mi mikor megláttuk, könnybe lábadt a szemünk!!!!:))))))

szardínia nászút szardínia élménybeszámoló

szardínia nászút szardínia élménybeszámolóValkai Erzsébet (olimpikon vizilabdázó) beszámolója:

2009 augusztusàban voltunk Szardìniàn nyaralni fèrjemmel. Bàr o szuletett nàpolyi, ès èn is itt èlek 10 ève, ez volt az elso szardìniai utunk. De biztosan nem az utolsò!!!

Kedves kolleganom-baràtnom, Emese segìtsègèt kèrtem.
Mindenben rà tàmaszkodtam: hovà menjunk (mi nem a Berlusconi-futballsztàrok-mozicsillagok stìlusù rèszre vàgytunk idèn, inkàbb a termèszeti szèpsègek, jò konyha, autentikus szàrd feeling…), melyik hotelt vàlasszuk, milyen “ki nem hagyhatò” programok vannak.
Vègul Ogliastra megyèben Santa Maria Navarrese vàroskàra esett a vàlasztàs. Nagyon hangulatos, bàjos, ès gyonyoru tengere van. Ha a hegyek felè indulsz 20 perc alatt kecske –ès birkapàsztorok kozott ulve eszed a sult malacot a tobbszàz èves olìvafàk tovèben (isteni…), ha tengeren kelsz ùtra, talàn Szardìnia legszebb ès legèrintetlenebb partszakaszàra jutsz (ajànlom SERGIO-t, felejthetetlen napot toltottunk hajòjàn az Orosei-obolben).

Csodàs egy hetet toltottunk ott.

Ami kulonosen jò volt, hogy egy èvek òta Szardìniàn èlo magyar segìtett az osszes ugyes-bajos dolog elintèzèsèben, otletekkel, tanàcsokkal làtva el minket (Emese nèlkul soha nem talàltuk volna meg Sergiot… mi alig hùszan egy hangulatos fahajòn ettunk-ittunk-ènekeltuk…amikor nem furodtunk; a turistàk tobbsège 250-280-an zsùfolòdott a “nagyuzemi” sètahajòkon)
Emesèm, koszonjuk mèg egyszer… ès amikor itt jàrsz Nàpoly kornyèkèn, szeretettel vàrunk!!! ;-)

Valkai Erzsi ès Roberto

szardínia szardínia élménybeszámolóKovács Edina beszámolója:

2009-ben szintén Szardínián akartunk nyaralni és hasonlóan gyönyörű hely keresésére kértük meg Petrei Emesét, mint 2007-ben a nászútunk helyének lefoglalásakor.

Azonban idén egy olcsóbb nyaralást terveztünk, mint 2007-ben, de hasonlóan szép helyet szerettünk volna. Szempontjaink: finom homokos tengerpart, kisebb és csendes hotel, mely közel van a tengerhez, valamint esténként el lehessen menni egy kicsit sétálni és nézelődni. Több ajánlata közül a Hotel Albaruja Costa Rei területén tetszett meg nekünk.

És valóban így volt! A szálloda kiváló fekvésű (a központban helyezkedett el), ugyanakkor csendes és nyugodt volt egy barátságos környezetben. A szállodától pár lépésnyire üzletek és éttermek sokasága található, ahol könnyedén be tudtunk vásárolni a finomabbnál finomabb Pármai-, St Daniel sonkákból és friss helyi mozzarellából, valamint esténként egy kellemes sétával könnyedén eljutottunk a kedvencünkké vált éttermünkhöz is. Esténként kirakodó vásárt tekinthettünk meg a központban, miközben szárd hagyományú ruhákba öltözött táncosok mutatták be népi szokásaikat, táncaikat.
A tengerpart finom homokos, az enyhén mélyülő tenger kristálytiszta, az idő csodálatosan szép volt. Az enyhén mindig fújó szél kellemessé tette a tengerparton a napernyő alatti pihenést.

Nagyon jól éreztük magunkat, még vissza fogunk menni!
Köszönjük Emese!

Üdvözlettel, Edina és Tamás
2009. augusztus

szardínia szardínia élménybeszámolóViki, Anikó, Tibor és Laci beszámolója (2009. július 25-augusztus 1.)

Miért éppen Szardínia?
Hihetetlenül szép, hófehér öblök, csodálatos türkizkék (átlátszóan türkizkék!) tenger, végtelen nyugodtság, tökéletes nyugalom, a lehető legkevesebb külföldi turistával. S a legjobb hír: mindössze 12 óra autó- és 9 óra hajóút választ el ettől a csodás élménytől.

A sziget északi részén fekvő festői kisváros, Santa Teresa di Gallura közelében található Baia Santa Reparata, ahol Emese ajánlására béreltünk egy hétre egy kis apartmant.
A környéket látva már a megérkezéskor tudni lehet, hogy kevés lesz az az egy hét. Így álljon csak itt néhány jó tanács azoknak, aki a sziget ezen részére jönnek: semmiképpen ne hagyják ki a La Maddalena szigetekre szervezett hajókirándulást, ahol a Karib- vagy az Andamán-tenger szépségével vetekedő partokat fognak látni és hozzanak olasz szótárt (errefelé alig beszélnek idegen nyelveket).

Köszönjük Emesének a szállás kiválasztásához nyújtott segítséget és a készséges válaszokat a kérdéseinkre, amelyekkel az utazás előtt bombáztuk… reméljük, nem utoljára!

Az első fotó Santa Teresa di Gallura egyik öble, ahonnan a hajókirándulások indulnak, a festői La Maddalena szigetekre. A második fotón Baia Santa Reparata homokos strandja látható, melytől pár méterre, az öböl túloldalán, sziklás strandon búvárkodhattunk.

szardínia szardínia élménybeszámolóDr. Kovács István és családja:

Első alkalommal 2006-ban utaztunk Szardiniára, mert valami legendásan szép homokos tengerparton szerettünk volna nyaralni, ugyanakkor biztosak szerettünk volna lenni abban is, hogy az időjárás sem fog kifogni rajtunk.
A korábbi években és azóta is szinte minden nyáron valahol Olaszországban nyaratunk, de az idő sosem volt végig felhőtlenül napos.

Egy ismerős útján kaptuk meg Emese elérhetőségét, akivel aztán az Utazás kiállitáson személyesen is találkoztunk és elkezdtük megbeszélni az utazás részleteit. Ezt később emailben folytattuk, számos fényképes ajánlatot kaptunk töle.
Részletekben menő kérdéseinkre is igyekezett válaszolni ill. beszerezni a ház/apartman tulajdonosától a megfelelő információkat. Végülis Costa Rei mellett döntöttünk, mert 3 kisgyerekkel mindenképpen sekély, homokos partot szerettünk volna.
A sorházi apartman a piactól nem tul messze ill. a parttól kb. 600 m-re volt, ez teljesen megfelelt az akkori igényeinknek. Hál istennek a két hetes nyaralás alatt esőt nem láttunk, a víz meleg és ragyogóan tiszta volt.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy ebben az évben ismét ott töltjük a szabadságot, az immár 4 gyerekre bővült kis csapatunkkal. Emiatt már persze egy szobával nagyobb szállás kellett, igy egy ikerház felét béreltük ki, persze most is számtalan ajánlat megtekintése után.
Még azt is sikerült elintézni, hogy a képeken legjobban tetsző házat kapjuk meg, és az ne csak egy példa legyen.
Nem csalódtunk, mert jól felszerelt, tágas házrész volt, a tengerre néző terasz pedig csodálatos délutáni sziesztákat eredményezett. Itt Costa Rei-n két hetet töltöttünk, majd északra mentünk fel, porto Istana-ba.
Emese itt is segitett a két szálláshely eltérő érkezési napjainak összefésülésében. Ott egy lakóparkban laktunk, uszómedencével. Az első napokban kissé hüvös volt a vize a "naturale" fűtés miatt, de aztán a két éves lányunk is belemerészkedett. A tengerpart itt sok kis öbölre van tagolva, ezáltal szerintem főleg hétvégén zsúfoltabb, mint lenn délen. Az árak is magasabbak, de azért nem elviselhetetlenek. Eső itt sem esett, de északon jóval szelesebb volt az idő, ami inkább a szörfösöknek kedvező, nekünk kisgyerekkel nem volt előnyös.

Összefoglalva azt gondolom, hogy aki egy kicsit nyugodtabb nyaralásra, tengerparti tespedésre vágyik ill. kisgyerekei vannak annak mindenképpen a déli régió a jobb és egyébként megfizethetőbb is.
Az északi rész inkább kicsit nagyobb gyerekkel, vagy felnőtteknek való, mert a tengerpart is gyakrabban sziklás ill. a szél miatt sportolásra inkább alkalmas. Mi a szeles napok alatt bejártuk a környék látnivalóit, kilátópontjait is. Aki nem csak napozni szeretne, annak ez a rész ajánlott, mert délen szerintem kevesebb ilyen jellegű látnivaló van.

Bárhogy is dönt valaki, mindenképpen keresse meg Emesét, mert nagy helyismerettel rendelkezik, biztos mindenkinek megtalálja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő szállást. Emellett nekünk még a kompjegy lefoglalásában is segített.
A tengerpart 3 év alatt sem romlott, talán egy kicsit több turista volt most, mint akkor, de azért messze-messze nem olyan zsúfolt mint Bibione. Ha anyagi lehetőségeink engedik, ismét ide szeretnénk menni, természetesen Emese közreműködésével.

Costa Rei Costa Rei apartman

szardínia szardínia élménybeszámolóZsuzsa és István élményei:

2009 nyárutóján egy hetet töltöttünk a sziget északi felén és már tudjuk, ennyi idő ott nagyon kevés. Lehet, hogy keveset láttunk, mégis sokat gazdagodtunk.
Hogy mi volt a legemlékezetesebb? Talán Grotta di Nettuno fantasztikus cseppkövei, talán az út át a hegyek között millió kanyarral Bosaból Tortoliba. Talán Porto Rafael különleges házai, Capo d’ Orso szélvájta sziklaformái, vagy csak egyszerűen a leírhatatlan színű kristálytiszta símogató tenger.
Nem igen lehet rangsorolni.

Az a hatalmas nyugalom, ami Szardínián körülöleli az embert páratlan.

Nagyon örülünk, hogy megfogadtuk Emese tanácsát és elmentünk Sergioval Arbataxból egy hajókirándulásra. Nagy próbatétel volt számunkra az ebédre felszolgált tengeri herkentyűk elfogyasztása, de megbirkóztunk velük és nem bántuk meg.

És a jövő? Igen, csábít vissza a sziget és ennek a csábításnak, aligha lehet ellenállni…

Porto Cervo Orosei öböl

Nettuno barlang SzardiniaToplak Béla és felesége levele a nyaralásról:

Kedves Emese!

Párommal ezúton szeretnénk megköszönni segítségét a szardíniai nyaralásunkhoz, és szűkszavúan megosztani élményeinket azokkal az emberekkel akiknek még csak az álmukban és a képzeletükben létezik Szardínia.

Bevalljuk egy kicsit szorongva indultunk az útnak, de szerencsénkre csak a szardíniai partraszállásig tartott. Az a titokzatos nyugalom az ottani emberek higgadt, nyugodt életstílusa méltán példa lehetne rohanó honfitársaink előtt.
Szeretnénk felhívni mindazok figyelmét akik e szigetre kívánkoznak, hogy az 1 hét roppant kevés. Mindezek ellenére mi megprobáltuk a pihenést a kirándulásokkal, felfedezésekkel emlékezetessé tenni.
Csak felsorolás jelleggel: Alghero városfala, történelmi kis utcái, hangulatos éttermei, Castelsardo dombra épített vára az alatta elterűlő falucskával vagy Palau kikötöje vagy a szebbnél szebb fürdésre alkalmas öblöcskék mint a Santa Reperata, a Marmorata vagy éppen a Bianca, A Capo Testáról páratlan szépségű kilátás nyílik Korzikára konkrétan Bonifációra.

Mégegyszer szeretnénk Kedves Emese megköszönni a közreműködését amit személyesen -a távolság miatt- nem tehettünk meg, egyben kérjük hogy a jövő évi lehetőségekről tájékoztasson bennünket mert visszavágyunk e csodálatos szigetre, esetleg most délebbre.

Köszönettel: Béla és Betti

Szardínia élménybeszámoló Szardínia útleírásIvády László beszámolója:

Nagyon szép hetet töltöttünk Szardínián, nem utolsósorban az Ön alapos és körültekintő tevékenysége folytán.
A szállás és az ellátás korrekt és kellemes volt a Colonna Beach Hotelben, a környező tájak pedig nagyon szépek, jó szívvel tudjuk ajánlani másoknak is.
Mellékelten küldünk néhány fotót is.

Costa Smeralda Costa SmeraldaDr. Vedresné Nagy Ibolya: Szardíniai barangolások

Férjem régi vágya volt, hogy egyszer ellátogasson Asinara szigetére, ahol apai nagyapját első világháborús hadifogolyként tartották fogva.
Mi általában utazási irodák katalógusaiból választunk magunknak úti célt, de most a magyar utazási irodák kínálata közt nem találtam egyetlen olyan ajánlatot sem, amely erre a kis szigetre eljutatott volna minket.

Az interneten böngészgettem, szardíniai úti élményeket olvasgatva, és rögtön az első alkalommal megtaláltam a Sardynia Travel honlapját. A honlapon számos úti élmény írója köszöni csodálatos nyaralását Petrei Emesének, a Sardynia Travel tulajdonosnőjének. Irodájuk a szardíniai Cagliariban van, és a honlapon minden elérhetőségük megtalálható.
Azon nyomban írtam Emesének egy e-mailt, és megkérdeztem, tudna-e segíteni nekünk, hogy eljuthassunk Asinarara. Egy óra múlva meg is jött tőle a válasz. Természetesen mindenben tud segíteni.
Miután még aznap időpontot, szállodaigényt és minden más fontos dolgot leleveleztünk, másnapra már küldött Emese ajánlatokat hotelekre, apartmanokra. Azonnal megtetszett nekünk a Stintino közelében levő Club Hotel Ancora. Emese megígérte, hogy egy Algheroban élő magyar idegenvezetőnővel is összeismertet minket, és ő biztosít majd számunkra programokat. Átvisz minket Asinara szigetére is. A sziget természetvédelmi terület, csak szervezetten látogatható.
Emese összeismertetett az interneten keresztül kolléganőjével, Patríciával, ő Algheroban él.

Szeptember 4-én indultunk, Rómában kellett átszállnunk az Algheroban landoló gépre. Már sötét este volt, mire kiértünk a hotelba, ahol nagyon barátságosan fogadtak minket.
Épp csak felvittük csomagjainkat a recepcióval egy épületben levő szobánkba, és máris vacsorázni kísértek minket.
A gyönyörű éttermen áthaladva jutottunk el az asztalunkhoz, amely a csodálatos mediterrán kerttel körülvett terasz egyik legszebb részén volt. A kerti lámpákkal kivilágított pálmafák alatt reggeliztünk és vacsoráztunk aztán tíz napon át.
Elképesztően gazdag svédasztalos étkezésekkel kényeztetett minket a hotel. Minden este hatalmas büféválasztékból, melegkonyhai készítményekből,- azok az olasz tésztakülönlegességek feledhetetlenek!- salátákból, gyümölcsökből válogathattunk. A sütemények, torták nem csak látványukban voltak cukrászati remekművek, hanem nagyon nagyon finomak is voltak. A terasz végében minden este a szemünk láttára készülő grillételekből is választhattunk: tintahalnyársakat, roston sült halat, steak-eket és roston sült kolbászt kóstolhattunk. Egy ilyen vacsorát végigenni nekünk általában másfél óránkba került. Finom olasz vörösborral zártuk a vacsorákat. Egy kellemesen rekedt hangú énekes teremtett igazi olasz hangulatot a csodálatos környezetben elköltött vacsoráinkhoz.

Emese még az este SMS-ben érdeklődött, elégedettek vagyunk-e szállással.
Nagyon kényelmes helyünk volt, és a szobánk feletti nagyméretű tetőterasz már akkor este elbűvölt minket, pedig akkor még nem sokat láttunk abból a csodálatos panorámából, ami másnap reggel tárult a szemünk elé.
Közvetlenül a terasz alatt a gyönyörű szubtrópusi kert, pálmákkal, bougenvilleával, vadszőlővel befutatott bungalókkal, körben a mélykék tenger, balra a fehérhomokos stranddal, szemben a gondozott kerti lejáróval a hotel strandja felé. Ha jobbra néztünk, a távolabbi sziklás partig láthattunk el.
Első napokban erős szél fújt, de később kisebb nagyobb hajók, motorcsónakok, vitorlások útját követhettük a minden napszakban más, a kék –és zöld szín minden árnyalatát megmutató tengeren.

A hotel klubhotelként működik, saját strandja és yacht- klubja van, ahová a hotel gyönyörű kertjén keresztül vezet le egy út, majd kis alagúton keresztül lehet elérni a strandot. Gyönyörű kis öbölben strandolhattunk, az áttetsző, kristálytiszta vízben egy alkalommal még vidáman úszkáló kormorán párt is láttam. A hotel medencéje csodálatos környezetben található, remek kilátással a tengerre.

Club Hotel Ancora Club Hotel Ancora

Majdnem a sziget közepéig eljutottunk az első napon. Az első kisebb pihenőt Bosa hangulatos városában tartottuk, majd Patrícia levitt minket Santa Caterina di Puttinurri-ba, egy elbűvölően szép kis tengerparti üdülőhelyre.
Különleges stílusú épületeket csodálhattunk meg a parton, elsétáltunk a gyönyörű természeti környezetben elterülő, fehérhomokos strand mentén és fényképeztük a furcsa alakú sziklaképződményeket. Egy tengerre néző étterem teraszán ebédeltünk, Feri steak-et evett jó étvággyal, én pedig megkóstoltam egy szárd tésztakülönlegességet apró, paradicsomos húsgombócokkal, jó sok parmezán sajttal megszórva.
Ebéd után San Salvatoréba mentünk, egy különleges hangulatú westernfaluba, ahol filmeket is szoktak forgatni természetes környezetben.
Egy nurage mellett is megálltunk útközben egy kis fotószünetre. A nuragek magányosan álló kőtornyok, több mint nyolcezer található belőlük a szigeten. Régen védelmi vonalat alkottak, őrtorony szerepét töltötték be.
Aznapi kirándulásunk utolsó helyszíne Oristano volt, ahol egy főníciai városmaradványt jártunk be, Tharrost. A csodálatos környezetben levő épületmaradványok látványa maradandó élményt jelentett számomra.

Szerdán áthajóztunk Asinara szigetére, ahol egy ottani kisvonattal barangoltuk be a szigetet.
Asinara szigete ma nemzeti park, természetvédelmi terület. 1896-tól 1998-ig büntetőtábor és szigorúan őrzött börtön volt a szigeten. A sziget növény és állatvilága rendkívül változatos, elképesztően szép tájakon haladt velünk keresztül a kisvonat.
Rengeteg madarat, vadon élő állatot láttunk, legjobban a fehér szamarak keltették fel a velünk utazó gyerekek érdeklődését, de a hatalmas, sziklás hegyek, a különleges bordó színű cserjékkel borított lankák, a festői öblök látványa is elbűvölt mindenkit.
Meglátogattuk a szigorúan őrzött börtönt, majd a börtönőrök és családjaik számára létesített telep tágas udvarán letáboroztunk, és a magunkkal hozott elemózsiából megebédeltünk. -A szigeten ugyanis semmiféle étel -ital árusítás nincs.
Délután egy érintetlen öbölben fürödhetett a kis csapat. Mi elmentünk megnézni a hadifoglyok emlékére épített kis emlékkápolnát. Sajnos, csak az üvegajtón keresztül tudtunk benézni, mert zárva volt. De így is megrázó élmény volt látni a fogságban meghalt hadifoglyok csontmaradványait. Koponyákból, csontokból kirakott emlékfalak őrzik a szörnyű emlékeket. A kis emlékmű csodálatos környezetben van, kár, hogy nem lehet belülről is megnézni.
Este hatra értünk vissza a kisvonattal a kikötőbe. A visszaút is nagyon szép volt, nagyon szerencsésnek éreztük magunkat, hogy eljuthattunk erre a különleges szigetre, a nagypapa fogságának helyszínére.

Asinara sziget Asinara sziget

Az utolsó kirándulásunk Alghero-ba vezetett minket. Sétáltunk az óváros hangulatos utcáin, megnéztük a Szent Ferenc templomot és csodálatos kerengőjét. Sikerült a Szent Mária katedrálisba is bejutni, úgy körül volt állványozva, hogy alig találtuk a bejáratot. Gyönyörű márványszobrai elbűvöltek mindnyájunkat.
Nagy élmény volt a séta a bástyafalon, a remek kilátás a kikötőre. Sétánkat a Magellán bástyánál fejeztük be, ahol egy csodálatos, sziklás tengerpartot fényképezhettünk.

Beleszerettünk a szigetbe, soha nem felejtjük a szardínián töltött 10 napot.

Hihetetlen szerencsének tartom, hogy rábukkantam Emese honlapjára, és az ő pontos, lelkiismeretes szervezőmunkájának köszönhetően megismerhettük ezt a magyarok által még nem túl látogatott szigetet.
Patríciában egy végtelenül kedves, talpraesett, szakavatott idegenvezetőt ismertünk meg.
Úgy érezzük, mi is Szardínia szerelmesei lettünk, visszavágyunk a szigetre, és ha csak egy módunk is lesz rá, újból megkeressük Emesét. Szeretnénk legközelebb a sziget déli részére is eljutni.

Alghero Szardínia útleírás

Szardinia beszámoló Szardínia élménybeszámolóHoffbauer Borbála beszámolója:

Mi édesanyámmal egy hetet töltöttünk Szardínián, Costa Reinél.
Az új munkám miatt egész nyáron nem tudtam szabadságot kivenni, így szeptember közepére szerveztük az utat, reménykedve abban, hogy még ekkor is szép időnk lesz. Nem nagyon kellett csalódnunk. Bár a hét elején megéltünk néhány zivatart, bőséges esővel és villámlással, főleg este-éjszaka fordult csak rosszabbra az idő; napközben még így is 30 fokos hőség volt és sok napsütés.

Még érkezésünk után, a Cagliari reptéren autót béreltünk, így szabadon barangolhattunk a környéken, felfedezve egyik strandot a másik után, szebbnél szebb partokat és tájakat bejárva.
Ellátogattunk Villasimiusba, az úton pedig megcsodálhattuk a hegyekről a déli partvidék nagy részét.

Észak felé is tettünk kirándulást, elautóztunk a hegyek közt Arbataxba, onnan pedig egy egész napos hajóút keretében megcsodálhattuk az Orosei-öböl érintetlen természeti kincseit: sziklás, bokrokkal gazdagon benőtt hegyek, hófehér kavicsos-homokos partok, és a legtürkizebb tenger, amit valaha láttunk.
A hajó reggel 8:30-kor indult Arbatax kikötőjéből, onnan áthajóztunk Santa Maria Navarresébe, ahol további kirándulókat vettünk fel, majd irány Baunei sziklás partvidéke és az apró, rejtett kis part menti öblök: Cala Goloritze, Cala Mariolu, Cala Sisine, Cala Luna.
Ahol lehetett, kikötöttünk, megmártóztunk a tengerben, élveztük a gyönyörű tájat, a szikrázó napsütést, és a természet hihetetlen remekműveit. Este fél 7 körül érkeztünk vissza Arbataxba, ahonnan még másfél órát kellett autóznunk vissza Costa Reibe – mondhatom, nagyon fárasztó nap volt, de felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. Aki arra jár, ne hagyja ki a lehetőséget, főleg, mivel ezek a páratlan szépségű helyek csak hajóval közelíthetők meg!

A helyiek nagyon kedvesek, segítőkészek, az ételek pompásak!
Rövidke nyaralásunk alatt több „tanulságot” is levontunk.
Egy: Szardíniára vissza kell térnünk a jövőben, és a sziget más részeit is fel kell fedeznünk – minden bizonnyal azok is éppilyen csodálatosak.
Kettő: egy hétre menni nem elég, tehát legközelebb már hosszabb időre tervezünk.
Három: egyáltalán nem bánnánk, ha a következő út végén „véletlenül” a szigeten maradnánk – meg tudnánk szokni az ottlétet akár egész hátralévő életünkre!

Arbatax Szardínia

Orosei öböl orosei

orosei öböl orosei

Geiger András és felesége beszámolója:

Ebben az évben ünnepeltük megismerkedésünk 25. évfordulóját. Erre az alkalomra feleségemnek egy egzotikus üdülést ígértem, hogy ott ünnepeljük meg együtt ezt a jeles napot. Az interneten kalandozva találtam meg Petrei Emese által vezetett Szardínia Travelt.

Felvettük Emesével e-mailben és telefonon is a kapcsolatot. Elmondtam, hogy milyen elképzeléseink vannak az üdüléssel kapcsolatban. Néhány nap elteltével Emese elküldte az ajánlatát, melyből kiválasztottuk a számunkra legjobban megfelelő szállodát és ellátást. Kérésünkre egy autót is foglaltatott egy kölcsönzőnél.

Gyorsan teltek a hónapok és végre elérkezett a várva várt indulási nap. Egy római átszállás után gyönyörű időben megérkeztünk Cagliari repülőterére.
A megérkezésünk utáni pár percben már Emese segítségére szorultunk, mivel az autókölcsönző zárva volt. Gyors telefon Emesének, aki néhány perc után visszahívott, hogy minden rendben van csak elmentek ebédelni.
Az átvett autóval rövid fél órás utazás után megérkeztünk a szállodánkba. Gyorsan elhelyezkedtünk és irány a tengerpart. Egy kellemes fürdés után felfrissülve lepihentünk a kényelmes napozóágyakra.
Másnap felfedező útra indultunk a fővárosba, Cagliariba. A nap folyamán sikerült Emesével személye-sen is találkoznunk egy kellemes kávéház teraszán. A beszélgetés során rengeteg tanácsot kaptunk, hogy mivel és hogyan töltsük el azt az egy hetet, ami rendelkezésünkre áll Szardínián.
Egy kikötőbeli séta alkalmával találtunk egy hirdetést, mely egy egész napos hajókirándulást ajánlott ebéddel együtt. Telefonon beszéltünk a hirdetővel és másnap reggel találkoztunk a kikötőben. Kihajóztunk és a part mentén elindultunk. Csodálatosnál csodálatosabb tájakon, gyönyörű öblök mellett hajóztunk. Vad sziklák és homokos fövenyek váltották egymást. Halászó kormoránok mellett haladtunk el.
Dél körül egy csendes öbölben horgonyoztunk le. Ameddig mi az átlátszó kék tengerben fürödtünk a kapitány apró konyhájában egy igazi olaszos ebédet készített számunkra.
Ebéd után vitorlát bontottunk és elindultunk hazafelé. Út közben még egy szép öbölben megálltunk fürödni, majd kellemesen elfáradva kötöttünk ki a hazai kikötőben.
Gyorsan szálltak a napok. Már csak egy programunk volt hátra. Emesével - aki éppen egy magyar csoportot kalauzolt - egy igazi szardíniai folklór ebéden vettünk részt. A jellegzetes ételek mellett bepillantást nyerhettünk a szardíniai népi kultúrába.

Kirándulásunk nem sikerült volna Emese nélkül olyan jól, ezért ezúton is szeretnék köszönetet mondani Neki.

Geiger András és neje

Szardínia útleírás Szardínia élménybeszámoló

Müller család élménybeszámolója:

Szardínia újra bebizonyította, hogy minden tekintetben kimeríti azt az érzést, amire azt mondhatjuk: paradicsomi.

Az idén családosan látogattunk el a szigetre, ez a harmadik alakalom volt, hogy ide látogattunk. Most kicsit más jellegű volt a nyaralásunk, mint eddig, de így is tökéletesre sikerült.

Már az átkompolás is kellemes élmény volt, ezúttal nappal hajóztunk, élveztük a nagy hajót és a tengert. Megérkezvén a szigetre az fogadott minket, amire már 2 éve újra vágytunk. Ez főként a nyugalom volt, ami körülölelt bennünket rögtön mikor megláttuk a szardíniai tájat, amely olyan szelídnek mutatkozott és simogatóan meleg volt, ahogy az emlékeinkben élt.
Most északon kezdtük a nyaralást, Porto Torres környékén egy kempingben. Sajnos erről a szállásról nem egyeztettünk Emesével, így annyira nem voltunk vele megelégedve, mint az eddigiekkel. De a táj kárpótolt bennünket, meglátogattuk az éjszaki partot úgy, ahogy mindig is szerettünk volna. Isola Rossa sziklái és rejtett öblei rabul ejtettek, természetesen a tenger színei leírhatatlanok voltak a napsütésben. Az egész család nagyon élvezte az itt töltött napot, majd este újabb kincsre bukkantunk a szigeten. Costa Paradiso „Li Cosi” öblét kerestük meg.
Costa Paradiso nagyon érdekes kis nyaralóközpont a hegyek között egy sorompóval lezárt terület. A nyaralók szardíniai stílusban vannak beépítve a sziklák közé, hogy szinte alig láthatóak, nem törik meg a táj varázslatos egységét. Majd az út végén egy kis gyalogút vezet az öbölhöz, amit a sziklák között lehet megtenni. Végül az egyik szikláról lepillantva meglátható a csodaszép öböl, ami valóban paradicsomi. Szerencsére még olyan állapotban is van, nincs rajta büfé, vagy hasonlók.
A hegyek között egy kis folyó kanyarog, majd eltűnik a sziklák közt, és a vöröses fényben a fehérhomokos part rózsaszínűnek tűnik, mely éles kontrasztot képez a kristálytiszta türkiz tengerrel. Fantasztikus élmény volt itt búvárkodni, számos olyan élőlényt látva a vízfelszín alatt, amit más partoknál csak jóval beljebb van szerencséje az embernek (pl. barracudák).
Akinek van lehetősége megnézni, semmiképp se hagyja ki.

Majd másnap indultunk is délre, útközben több helyen megálltunk, hogy a nyugati partból is láthassunk valamit, ami eddig kimaradt a kalandozásainkból. Megnéztük Bosa hangulatos kis városát, és Oristano környékét, itt a Santa Caterina di Pittnuri partjai ejtettek ámulatba. A sziget változatossága, ismét lenyűgözött bennünket.
Az utunk végére az egyik kedvenc helyünk meglátogatását terveztük, amely a Costa verde-i partszakaszon a Nebida helységtől nem messze található „pan di zuccero” szikla volt. Ez a sziklatömb hasonlóképpen emelkedik ki a tengerből, mint a Rió-i cukorsüveg. A partszakasz sziklás és elég magasan kanyarog a tengerparti út, mely gyönyörű és izgalmas is. Innen már látni a zuccero-t és a tengerbe zuhanó hatalmas sziklafalakat. A tengerparton néhány helyen található csak fürdésre alkalmas homokos öböl, viszont azok eszményiek. Hatalmas élmény egy ilyen pici öbölben fürdőzni, búvárkodni a sziklák között a zuccero-ra kilátással.
Az idén olyan szerencsések voltunk, hogy az öböl még egy pici vízesését is rejtett.
Estefelé folytattuk utunkat az apartmanunkba, Costa Rei-re, ahol Emese segítségével foglaltunk ismét szállást.

Nagyon meg voltunk elégedve ezzel a házzal is, nekünk tökéletes volt. Egy domb tetejére épült a csodaszép Costa-Rei fehérhomokos öblére kilátással. Ez a panoráma fogadott bennünket minden reggel felébredve, és este hazaérve.
Mi a napjainkat általában a környék bebarangolásával töltöttük. Emese természetesen most is sok segítséget nyújtott nekünk mindenhez, akár a kirándulásokról vagy a látnivalókról volt szó, akár ambulanciára kellett mennünk. Ezt ezúton is nagyon köszönjük neki!!!
A környéken sikerült újabb strandokat és gyönyörűbbnél-gyönyörűbb partokat felfedezni, melyek alkalmasak voltak akár vízi-sportra, akár fürdőzésre vagy búvárkodásra, amit ezúttal a kisfiúnkkal együtt élvezhettünk. Egy napot szántunk Cagliari városnézésre, valamint Pula-Nora-Chia partjainak felfedezésére is, ahol Emese ajánlott nekünk egy teknős-rehabitálációs központot, ami látogatható. A kisfiamnak óriási élmény volt igazi tengeri teknősöket látni testközelből, és az ottani tengeri élővilágot is megismerhettük egy rövid idegenvezetés keretében. Aki errefelé jár gyerkőccel, látogassa meg, érdemes!
Természetesen a hajókirándulás sem maradhatott el az idén.

A Villasimius-i kikötőből a fantasztikus 2 árbocos fa-vitorlással a „Matilda II.”- vel jártuk be a közeli partok rejtett öbleit és egy kis szigetet is meglátogattunk a Cavoli-t, ahol a látványosság egy világítótorony. Ezenkívül pedig a hajó körül lehetett búvárkodni, amely nagy élmény volt a mély és gazdag vizekben. A szárd vendégszeretetet és a bőséges szárd ebédet is megízlelhettük a hajón Roberto a kapitány jóvoltából. Majd fürdésre is volt lehetőség az egyik híresen szép strandon a „Punta Molentis”-en, amely egy karibi jellegű hely. Szintén felejthetetlen napot tölthettünk el így, fürödve-búvárkodva-vitorlázva.
A következő napokon, amiből sajnos nem volt már sok, szintén a környék kisebb, eldugottabb öbleit fedeztük fel, melyek természetesen nem okoztak csalódást.

Nem kérdés, hogy valóban Szardínia rejti Európa legszebb partjait. Az időnk leteltével ismét nehéz szívvel hagytuk el a szigetet. De egy biztos, még visszatérünk!!!

Szardínia élménybeszámoló Szardínia élménybeszámoló

Szardínia élménybeszámoló Szardínia élménybeszámoló


Pálfalvi László képes beszámolója:

szardínia élménybeszámoló szardínia élménybeszámoló

Szardínia útleírás szardínia élménybeszámoló

Szardínia útleírás szardínia élménybeszámoló

szardínia élménybeszámoló szardínia élménybeszámoló


Laura és Roli képes beszámolója, akik Szardínián tartották az esküvőjüket:
(A képeket Katona Tamás készítette)

Szardínia élménybeszájmoló Szardínia élménybeszámoló

Szardínia élménybeszájmoló Szardínia élménybeszámoló

Szardínia élménybeszájmoló Szardínia élménybeszámolóMónika és Roland fantasztikus nászútja:

Nászutunk helyszínéül a csodálatos Szardíniát választottuk. Szeptember 13-án indultunk. Autóval utaztunk a szigetre. Előtte egy napot töltöttünk Velencében, illetve 3 napot Toszkánában. A tranzitszállások kiválasztásában és lefoglalásában is nagy segítségünkre volt Emese, sokat leveleztünk. Mindegyik szállással nagyon meg voltunk elégedve.

Szeptember 17-én megérkeztünk komppal a szigetre, majd az autópályán mentünk le a déli részre. Ahogy Cagliarinál letértünk az autópályáról, és rátértünk az útra Villasimius felé, csak ámultunk, hogy mennyire más világba csöppentünk. Sokat olvastunk róla, és nézegettünk már előtte képeket, de ott lenni igazán különleges élmény. Kacskaringós út vezettet Villasimiusba, végig panorámával a tengerre, a másik oldalon, a hegyoldalon meg sok-sok fügekaktusz, kisebb bokrok, vöröses talaj, és lekerekített sziklák jellemzik a tájat. Annyira egyedi a táj, hogy nem is tudnám máshoz hasonlítani.

A Tanka Village Resort Hotelben volt a szállásunk. A szálloda elképesztő. Casbach Superior típusú szobánk volt, ami a szállodakoplexum központi részén helyezkedett el. A szoba nagyon szép volt, tiszta és igényesen berendezett. A személyzet kedves volt. A tengerpart csodaszép. Világoskék színű tenger, fehér homok, és gömbölyű sziklák a vízben. Készítettem képeket, de szeretném megjegyezni, hogy a valóságban még szebb, mint a képeken. Minden nap elsétáltunk a tengerparton Szardínia híres Porto Giunco partjára, ami a szállodánktól kb 200 méterre volt.
A vacsora nagyon elegáns és bőséges volt a szállodában. Első este egy hölgy kísért az asztalunkhoz. Majd ez volt végig a mi asztalunk. Külön-külön volt hatalmas svédasztal az előételeknek, a halaknak és sülteknek, a tésztáknak, illetve a desszerteknek is. Fantasztikusan finomakat ettünk és ittunk. Nagyon megszerettük a szárd, illetve olasz ételeket és borokat.
Tetszett a szállodában, hogy minden korosztály megtalálhatta a kedvére való kikapcsolódást. Esténként volt több helyszínen zenés program, más-más stílusú zenékkel. Nekünk a kedvenc helyünk egy szabadtéri bár volt, ahol egy szintetizátoros játszott olasz slágereket.

Otthon elterveztünk egy pár kirándulást különböző tengerpartokra, és a sziget belső részére is, de mi annyira meg voltunk elégedve a szállodánknál lévő partszakasszal, hogy eldöntöttük, hogy nem szeretnénk a nászutunkat az autóban tölteni, így átértékeltük a kirándulásokat. Ahová elmentünk az két fakultatív program volt Emese szervezésével.
Az egyik egy vitorlás hajókirándulás volt Cavoli szigetére, illetve Punta Molentis gyönyörű partjára. A hajóskapitány eljött értünk a szállodába, és terepjárójával kivitt a kikötőbe. Első utunk a Punta Molentis strandjához vezetett. Gyönyörű part, szintén fehér homokkal, gyönyörű öbölben. Úgy gondolom, hogy Szardínia verhetetlen Európában a tengerpartokat illetően. Tényleg az egyik part szebb, mint a másik. Egy óra strandolás után visszaszálltunk a hajóra, ahol a kapitány készített ebédet nekünk, ami nagyon finom tészta volt, előtte előételnek fantasztikus szárd szalámi, és desszertnek ittunk egy helyi likőrt, Mirtuszt. Nagyon kellemes kis ebéd volt.
Ezután továbbhajóztunk a Cavoli szigetére. Ez egy kis lakatlan sziget. A sziget legmagasabb pontján egy régi világítótorony áll. Ide felsétáltunk, és a hajóskapitány sok érdekes dolgot elmondott a szigetről, illetve Villasimiusról, és a környékéről angolul. Egy élmény volt hallgatni őt. Majd visszasétáltunk a partra, és kicsit búvárkodtunk, búvárszemüveggel, és pipával. A férjem hozott fel pár kagylót nekem. Majd visszahajóztunk a kikötőbe.
A másik fakultatív programunk a szárd este volt. Ezt megnyertük a Sardynia travel jóvoltából. A szárd est egy fantasztikus élmény volt, az biztos, hogy e nélkül szegényebbek lennénk. Az egész nászúton bár csodás volt minden, ez tetszett nekünk a legjobban. Kicsit korán értünk a kis falucskába, ahol a Professzor Atzori lakik. Megkerestük a házat majd sétáltunk egyet a bájos faluban.
A professzorhoz mi érkeztünk elsőként. Ahogy beléptünk a nagykapun, minden túlzás nélkül, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. A kapuban ágak hevertek a földön, aminek kellemes illata volt. A professzor fogadott minket, és rögtön megkínált egy likőrrel, majd odakísért az asztalunkhoz. Nagyon megható volt, hiszen a főasztalt kaptuk, ahol csak ketten ültünk és gyönyörűen volt megterítve. Az udvar egyik oldalán asztalok, középen volt a tánctér. Az udvar fölülről át van szőve növényzettel, ami rendkívül különlegessé teszi a helyet.
Majd kezdetét vette a 7 fogásos vacsora. Közben folyamatosan játszottak különböző hangszereken. Minden fogás előtt körbe mutatták az ételt mindenkinek, mielőtt felszolgálták. A vacsora fantasztikus volt, nagyon finom volt minden, a felszolgálók kifejezetten aranyosak, közvetlenek voltak, viccelődtek. A vacsora közben, illetve utána szárd táncokat adtak elő, és szárd dalokat énekeltek. Igazán jól éreztük magunkat a szárd esten! Ezúton is szeretnénk megköszönni Emesének!

A Tanka Village Resort Hotel Villasimius mellett helyezkedik el. Innen minden nap bementünk a faluba sétálni, beültünk egy-egy helyre. A szálloda vendégeit egy kis vonat szállítja óránként a faluba, és vissza. Ez is nagyon aranyos szolgáltatás a szálloda részéről. A falu hangulatos, bájos hely.

Nagyon szép élményekkel tértünk haza. Összefoglalva igazán különleges nászutunk volt. Köszönjük szépen Emesének a sok levélváltást és a pontos, profi szervezést. Egyszer visszatérünk:

Üdvözlettel: Bugyi Roland és Bugyiné Tankó Mónika

szardínia képek szardínia képek

szardínia szardínia

szardínia szardínia

szardínia szardíniaKérje személyre szabott egyedi ajánlatunkat!